Jazzu premjera: pristato Ispanijoje filmuotą vaizdo klipą ir kūrinį „Kometa“

2024 m. rugsėjo 24 d. 11:19
Viena ryškiausių šalies muzikos žvaigdžių Justė Arlauskaitė – Jazzu šiandien klausytojams pristato naujausią savo darbą – singlą bei vaizdo klipą „Kometa“. Svajingas, kupinas karšta Ispanija pulsuojančių vaizdų naujausias vaizdo klipas, pasak atlikėjos, itin svarbus, nes čia įamžinta miestas, kuriame gimė kūrinys.
Daugiau nuotraukų (8)
Jazzu teigimu, šiandien pristatomas singlas iš neseniai dienos šviesą išvydusio naujausio albumo „Keisti ženklai“ kaip ir visa kūryba – kupinas asmeninių išgyvenimų.
„Metaforų pilna daina apie neišsipildžiusį ryšį. Kai myli žmogų, jis irgi tave, bet jis nieko nedaro, kad jūs būtumėt kartu, o tu pakibus ant vilties vis lauki, kol jis pamatys tavo esmę ir išgirs sielos klyksmą. Tai žalojantis santykis, nes tas laukimas yra itin destruktyvus – tu prisikuri neįmanomų scenarijų, nemiegi naktimis, prarandi sąlytį su realybe, gyveni svajonėse, paralelinėje visatoje ir visa koncentracija yra tik į tą mylimą žmogų. Taip prarandi dalį savęs, daug džiaugsmo, pakimbi ant gyvybės siūlo ir sugriauni nemažą dalį savo gyvenimo“, – pasakoja kūrėja.
Emociškai sunki dainos tema ir kontrastingai muzikalus ir šokti kviečiantis ritmas – visa tai atlikėjai pavyko sujungti į vieną kūrinį. Pasak jos, tokius kontrastu išgauti įkvėpė aplinka ir režisieriaus Kventino Tarantino filmai.
„Man dainose visada patikdavo kontrastai – potekstė tarytum nėra labai pozityvi, tačiau muzika net labai pakelia ūpą – mane įkvėpė Tarantino filmai ir mariachi muzika bei mano mylima Ispanija.
Šią dainą būtent pradėjau Ispanijoj ir rašyt. Ispanijos miestelyje Conil de la Frontera kiekvieną rudenį praleidžiu du mėnesius – kūryba ten tiesiog subujoja.
Todėl kai kilo klausimas, kur filmuojam video klipą, iškart prieš akis mačiau tą mano kūrybinį procesą – tiesiog žiūrėjau į vandenyną, užplūdo ilgesys ir daina pasirašė, rodos, per akimirką“, – kūrybos momentą prisimena Jazzu.
Kartu su naujausiu kūriniu atlikėja užfiksavo ir svajingus vaizdus Ispanijoje. Čia specialiai vaizdo klipo filmavimui sugrįžo kartu su komanda. Pasak garsios dainininkės kūrybinis procesas buvo labai malonus ir neįpareigojantis, dėl to pavyko sukurti tikrą ir nesuvaidintą vaizdo klipą.
„Klipe norėjau atrodyti šiek tiek pretenzingai, lyg visada būčiau pasiruošus akimirkai, kai Jis mane jau tikrai pamatys – visu gražumu. Taip pat vaizdo klipe dalyvauja ir kitas adresatas, nematomas asmuo – jis mane lyg ir filmuoja, bet visada iškyla klausimas – ar aš čia tikra, ar čia jau buvo, ar čia mano svajonės, kurios vis dar neišsipildė. Buvo labai lengvas procesas, nes dirbau su savo dream team'u – Imantu Boiko, Gabija Mikalauskaite ir Aurimu Juodiškiu. Buvo faina – gyvenom viloj prie pat uolos, ryte sveikindavomės su beždžionėmis, vakarais baseine gėrėm vyną ir skaniai valgėm, tada važiavom i Conil de la Frontera – tą miestą, kur ir gimė daina“, – naujausiu darbu džiaugiasi atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.