Po metų pertaukos Monika Liu pakartos arenos šou su LNOBT simfoniniu orkestru: šįkart drebins Vilnių

2024 m. rugsėjo 23 d. 13:53
Viena sėkmingiausių šalies atlikėjų Monika Liu šiandien paskelbė, kad po metų pertraukos kartu su Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro simfoniniu orkestru pakartos arenos pasirodymą. Tik šįkart koncertas vyks ne Kaune, o Vilniuje, „Twinsbet“ arenoje, 2025 m. kovo 15 d.
Daugiau nuotraukų (6)
Su niekuo kitu Lietuvos muzikos rinkoje nesulyginama programa
Koncerte su LNOBT simfoniniu orkestru Monika Liu atlieka savo kūrybą. Šią programą sunku sulyginti su bet kuo kitu šiuolaikinėje Lietuvos muzikos rinkoje. Pasirodymo metu muzika užvaldo erdvę, emocijos sužadina jausmus, istorijos pilasi per kraštus ir, kaip įprasta Monikai Liu, netrūksta nei juoko, nei ašarų. Visa tai papildo LNOBT simfoninio orkestro atliekama muzika.
„Kai užsimerkiu ir prisimenu arenos su orkestru pasirodymą Kaune, pirmiausia pajaučiu tą didybę, tuomet jaudulį, nes scenoje stoviu su 70 talentingų muzikantų, tarp kurių – ir mano draugas, didis talentas, maestro Ričardas Šumila. O tada prisimenu, kai atsisuku ir jo neberandu, nes jis nusprendė pajuokauti ir pasislėpė“, – pasakoja, kaip visada, gerai nusiteikusi Monika Liu.
Jai antrina ir dirigentas R. Šumila: „Neprisimenu smagesnio koncerto, nes mes ir tarpusavyje spėjome pajuokauti, ir pati Monika buvo atsipalaidavusi ir labai žaisminga su publika, o tai, manau, irgi labai prisidėjo prie tos ypatingos atmosferos.“
Iškart suprato, kad arenos pasirodymą teks kartoti
Monikos Liu ir Ričardo Šumilos kūrybinis ryšys ir pasitikėjimas vienas kitu scenoje, Jievaro Jasinskio muzikinės aranžuotės ir Arvydo Buinausko vizualiniai scenos sprendimai visą šį patyrimą iškėlė į kitą lygį.
„Po koncerto klausytojai rašė, kad spėjo ir paverkti, ir pasijuokti. Kol buvau scenoje man tos emocijos nebuvo tokios ryškios, bet kai pažiūrėjau koncerto įrašą, pati apsiverkiau“, – prisimena Monika Liu.
„Išties po koncerto buvo labai daug gerų atsiliepimų ir iš muzikos pasaulio žmonių, kurie supranta, ką reiškia toks mastelis ir ką reiškia, kai susitinka tokios dvi skirtingos muzikos stilistikos. Manau, šis koncertas tapo ryškiu įvykiu, todėl iškart supratau, kad šį arenos pasirodymą dar tikrai kartosim“, – sako LNOBT vyriausiasis dirigentas R. Šumila.
Šįkart Monikos Liu solinis koncertas kartu su LNOBT simfoniniu orkestru vyks Vilniuje „Twinsbet“ arenoje, 2025 m. kovo 15 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.