Senjoras užbūrė „X faktoriaus“ teisėjus: Samas panoro perdainuoti jo dainą, o M. Mikutavičius pripažino nematęs nieko panašaus

2024 m. rugsėjo 20 d. 10:14
Didžiojoje projekto „X faktorius“ scenoje laukiami visi, neabejingi muzikai. Ir visai nesvarbu, kiek jums metų – tai gali tapti puikia proga išpildyti savo svajonę ir padovanoti pasirodymą visai Lietuvai. Būtent tuo įsitikinsime jau sekmadienį, kai į sceną žengs 68 metų bardas Joris Diplomantas.
Daugiau nuotraukų (4)
Vyras neslėpė, kad į projektą jį patraukė tai, kas yra akivaizdu – čia yra labai smagu. O kartu jis nori parodyti savo kūrybą – vyras įsitikinęs, kad taip atlikėjai atsiskleidžia geriausiai.
Nors dabar savo namas Joris vadina Ignaliną, iki tol jis spėjo pagyventi kone visoje Lietuvoje.
„Į Marijampolę išvažiavau todėl, kad motina su tėvu išsiskyrė – ten mokiausi vidurinėje mokykloje. Kaune mokiausi aukštojoje, o Vilniuje dirbau. Esu inžinierius, taip pat remontuoju elektroniką“ , – apie savo gyvenimą pradėjo pasakoti jis.
Muziką Joris pamilo dar vaikystėje – vyras dainavo mokyklos chore, kuriame jam galiausiai patikėtas ir solisto vaidmuo.
„Tačiau, kai prieš chorą susimoviau ir nesugebėjau išdainuoti dainos, nes užmiršau žodžius, mano solinė karjera užgeso“ , – šyptelėjo Joris.
Tačiau meilės muzikai tai neužgesino – vienišiui Joriui gitara šiandien atstoja mylimąją.
„Groti gitara pradėjau dar nuo studentavimo laikų, bet net 40 metų nesugebėjau gitaros suderinti. Gal tik prieš keletą metų supratau kodą. Pasirodo, kad gitarų gamintojai padaro ir nesuderinamų gitarų“, – pasakojo jis.
Šį sekmadienį bardu save vadinantis senjoras sudainuos savo kūrybos dainą, kuri gilų įspūdį paliks ir teisėjams.
„Ar žinote Vilniaus Vingio parką? Ten virš tilto gyvena laumė, vardu Vyngria. Ji man šią ir padainavo“, – teisėjams sakė jis.
Tai iškart sudomini Justę Arlauskaitę-Jazzu, kuri teigė, kad ją sužavėjo Jorio įsijautimas.
„Atrodo, kad jūs labai išgyvenate ir su ta laume šnekatės. Man buvo visai įdomu – ačiū“, – sakė ji.
Nuostabos neslėpė ir Marijus Mikutavičius: „Jūs esate tai, ko mes niekuomet neturėjome „X faktoriaus“ scenoje – tokio žmogaus tikrai nematėme. Paprastai, kai čia ateina dainuoti vyresni žmonės, jie dainuoja savo jaunystės dainas, kurias tu gali nuspėti, ir kurios dažnai yra su tam tikru estradiniu prieskoniu.
O jūsų pasirodymas priminė archajišką bliuzą, nuoširdžią ir gaivališką jo pradžią. Ir akordai, ir atlikimas yra nenugludintas, prie nieko neprisitaikantis, tačiau labai savitas – man tai labai patiko.“
O štai Saulius Urbonavičius-Samas netgi nusprendė padaryti šios dienos coverį!
„Aš net ir pats susigundžiau pabandyti tą dainą pagroti. Mane paveikė tekstas, turintis savyje tokio skausmo ir gilumo… Ir ta melodija buvo wow. Manau, kad daina gerai skambėtų roko stiliuje“, – sakė jis.
Ką apie Jorio pasirodymą pasakys S. Prūsaitis? Ar vyrui pavyks patekti į kitą etapą? Visa tai išvysime jau netrukus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.