Įspūdingą projektą atvežantis Hansas Zimmeris švenčia gimtadienį: genijus, „mašina“ ir kiti įdomūs faktai

2024 m. rugsėjo 12 d. 10:25
Jau visai netrukus, spalio 26 dieną, Vilniuje, „Twinsbet“ arenoje, pasirodymą pirmą kartą surengs bene garsiausio šiuo metu pasaulyje kino filmų kompozitoriaus Hanso Zimmerio muzikos projektas „The World of Hans Zimmer“. Išskirtiniame, paties legendinio kompozitoriaus kuruojamame pasaulinio turo „A New Dimension“ koncerte visiems puikiai pažįstamą muziką iš žymiausių Holivudo filmų atliks 100 muzikantų orkestras (jo sudėtyje gros ir lietuvis multiinstrumentalistas Saulius Petreikis) bei pasaulinio garso solistai. Šiandien, rugsėjo 12-ąją, H. Zimmeriui sukanka 67-eri.
Daugiau nuotraukų (10)
Gimtadienio proga dalijamės įdomiausiais, keisčiausiais ir daugeliui mažai žinomais faktais iš H. Zimmerio gyvenimo:
Jis laimėjo 2 „Oskarus“, 4 „Grammy“ ir tris kartus buvo nominuotas „Emmy“ bey „Tony“ apdovanojimams;
– H. Zimmeris taip pat buvo įtrauktas į 100 didžiausių šių laikų genijų sąrašą, kurį 2007 m. paskelbė „The Daily Telegraph“;
– Dabar visame pasaulyje garsus menininkas savo muzikinį talentą pademonstravo būdamas vos 4-erių, prisėdęs prie pianino. Vėliau jis pats, taip pat be jokių mokytojų, išmoko meistriškai valdyti daugybę kitų instrumentų;
– Zimmerio proveržis filmų garso takelių kūrime įvyko, kai jis pradėjo bendradarbiauti su režisieriumi Ridley Scottu, kuriant kino hitu tapusį filmą „Telma ir Luiza“;
– Kompozitoriaus vizitine kortele laikomas filmo „Liūtas karalius“ (1994) garso takelis ir, žinoma, pagrindinis juostos kūrinys „Circle of Life“;
– Nuo „Betmeno“, „Gladiatoriaus“ iki „Tarp žvaigždžių“ ar „Liūto karaliaus“, H. Zimmeris per visą savo ilgą karjerą ne kartą pademonstravo savo universalumą kurdamas muziką patiems įvairiausiems, skirtingiems kino žanrams;
– 2010 metais H. Zimmeriui atidengta žvaigždė Holivudo šlovės alėjoje;
– Juostai „Paskutinis samurajus“ (2003) sukurtas garso takelis buvo 100-tasis jo karjeroje;
– Jo paties mėgstamiausias visų laikų filmo garso takelis yra iš Johno Carpenterio „Assault on Precinct 13“ (1976);
– Jis yra žinomas dėl savo netradicinių darbo metodų. H. Zimmeris dažnai į savo partitūras įtraukia netradicinių instrumentų ir elektroninių elementų, peržengdamas muzikines ribas ir kurdamas unikalius garsinius potyrius;
– Atsižvelgiant į jo produktyvią karjerą, Zimmeris dažnai apibūdinamas kaip „kompozitorius-mašina“. Per vienerius metus jis sugeba sukurti partitūras net keliems filmams ir moka per rekordiškai trumpą laiką sukurti apdovanojimus laiminčią muziką;
– H. Zimmeris yra žinomas dėl savo įspūdingų gyvų pasirodymų. Jis leidosi į keletą pasaulinių gastrolių, scenoje atgaivindamas savo ikoniškus filmų kūrinius. Jo koncertuose derinamos orkestrinės aranžuotės, gyvi muzikantai ir vizualiniai efektai, sukuriantys tikrai įtraukiančius, labai įsimintinus potyrius jo klausytojams.
Vieną būtent tokį pasirodymą bus galima pirmąkart išvysti ir Lietuvoje. „Su „The World of Hans Zimmer“ Holivudo maištininkui pavyko sukurti žavingą, dinamišką ir jaudinančią gyvos muzikos patirtį, kokią retai pasitaiko išgirsti“, – taip šį projektą apibūdino BBC.
Toks projektas – pirmąkart Lietuvoje, orkestro sudėtyje gros ir lietuvis
„The World of Hans Zimmer“ – tai visame pasaulyje pripažinimą pelnęs ypatingas muzikos projektas, leidžiantis garsiausių kino filmų muzikos magiją žiūrovams patirti gyvai pasirodyme su pilnos sudėties simfoniniu orkestru. Anot paties H. Zimmerio, vienas šių koncertų tikslų – išsaugoti orkestro kultūrą ir leisti klausytojams iš naujo atrasti unikalius orkestrinės muzikos atspalvius ir naujau pažinti jo muziką.
„Yra daugybė istorijų, kurias norėčiau papasakoti, ir mano ilgamečių bendražygių ir draugų, kuriuos norėčiau pristatyti koncertuose“, – teigia kompozitorius.
Nors H. Zimmerio muzika yra įkvėpusi daugelį atlikėjų ir skamba koncertuose visame pasaulyje, „The World of Hans Zimmer“ yra vienintelis oficialus šio kompozitoriaus muzikos projektas, o H. Zimmeris asmeniškai prižiūri jo kokybę, būdamas šio projekto pasirodymų programos kuratorius ir muzikos direktorius.
Tiesa, renginys Lietuvoje taps dar įspūdingesniu mūsų šaliai, nes orkestro sudėtyje pasirodys garsus mūsų šalies multiinstrumentalistas Saulius Petreikis. „H. Zimeris yra vienas įspūdingiausių bei įsimintiniausių kino filmų muzikos kompozitorių, prodiuserių. Man didelė garbė būti šio nepaprasto vyksmo projekto dalimi. Tai tikras iššūkis, kurį su malonumu priėmiau“, – sako S. Petreikis.
„The World of Hans Zimmer“ pristatys naują muzikos programą, o turo pavadinimas „A New Dimension“ (liet. „Nauja dimensija“) atspindi, kad kompozitorius turo pasirodymams atrinko ir aranžavo naujus kūrinius iš savo didžiulio kino filmams sukurtos muzikos katalogo, kurie atliekami simfoninio orkestro gyvai leis klausytojams panerti į naujas potyrių dimensijas.
Pirmasis oficialaus H. Zimmerio projekto „The World of Hans Zimmer“ pasirodymas Lietuvoje vyks „Twinsbet“ arenoje Vilniuje, spalio 26 dieną. Į šį renginį jau parduota 95% visų bilietų, praneša organizatoriai.
Koncertą organizuojanti muzikos agentūra M.P.3 taip pat šiais metais kviečia į „Antikvarinių Kašpirovskio dantų“ ir „Biplan“ koncertus rugsėjį Kaune „Oldman Kaunas“, „Biplan“ gimtadienio koncertą spalį Vilniuje „Tamstoje“ ir vokiečių grupės „Camouflage“ koncertą lapkritį Vilniuje, „Compensoje“.
Hansas ZimmerisTwinsbet arenaVilnus
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.