Po E. Sheerano koncerto Kaune – chaosas: gerbėjai netilpo į žadėtus autobusus (3)

2024 m. rugpjūčio 4 d. 11:53
Lrytas.lt
Šeštadienį minios žmonių suplūdo į Kauną, kur pirmąjį savaitgalio pasirodymą surengė britų žvaigždė Edas Sheeranas (33 m.). Tačiau po dešimtis tūkstančių užbūrusio koncerto teko susidurti su rimta problema – grįžti namo tapo didžiuliu iššūkiu.
Daugiau nuotraukų (16)
Po koncerto iš S. Dariaus ir S. Girėno stadiono išėjusi minia užpildė centrines Kauno gatves ir susidūrė su dvejomis problemomis – didelei daliai nepavyko išsikviesti taksi, o žadėti autobusai nesutalpino visų norinčiųjų.
Organizatoriai skelbė, kad šeštadienį nuo 15 val. iki koncerto pradžios visi bilietų turėtojai į stadioną galės vykti nemokamai autobusais ir troleibusais – koncerto bilietas prilygo viešojo transporto bilietui.
Paslauga turėjo galioti ir pasibaigus renginiui. Prieš koncertą ir po jo dažniau turėjo važiuoti nuolatinių maršrutų autobusai, o išskirstyti srautus padėti ir papildomi maršrutai ST1, ST2, ST3 ir ST4.
Taip pat buvo skelbta, kad dėl didelio srauto miesto centre, atvykusieji gali nemokamai statyti automobilį Aleksoto aerodrome, iš kurio iki stadiono, kur vyks koncertas, atvyks Kauno savivaldybės užsakytu autobusu.
Lrytas.lt skaitytoja pasakojo, kad palikus automobilį minėtoje aikštelėje didelių problemų nusigauti į renginio vietą nebuvo, tačiau problema užvirė jau po renginio.
Pasak jos, išeiti iš stadiono užtruko dešimtis minučių, o kartu su tūkstančiais nusileidus nuo Parodos kalno ir pasiekus reikiamą stotelę viešojo transporto programėlės rašė, jog liko tik du autobusai.
„Prie gatvės stovėjo šimtai žmonių, visi dairėsi, laukė žadėtų autobusų. Kai vienas jų atvažiavo užvirė tikra kova už būvį. Visa minia pradėjo bėgti link autobuso, nežiūrėdami aplink ir su visu srautu bandė tilpti į autobusą, lyg jis būtų guminis.
Mane ir drauges tiesiog prispaudė prie autobuso šono, bet sugebėjome iš minios ištrūkti. Nespėjus į šį autobusą, nusigauti iki Aleksoto liko vienintelė galimybė – paskutinis autobusas.
Jis sustojo, vėl stumiamos minios jau buvome tarsi įneštos į transporto priemonę. Pasisekė, kad spėjome, bet daug žmonių liko tiesiog gatvėje. O pati kelionė taip pat buvo neeilinė – tiek žmonių viename autobuse nebuvau mačiusi.
Buvo momentas, kai galvojau, kad autobusas tiesiog nuvirs. Visgi, visi iš koncerto išėjo su tikrai gera nuotaika, todėl žmonės juokėsi, dainavo, bent tai kompensavo transporto nepatogumus“, – lrytas.lt pasakojo koncerte dalyvavusi Emilija.
Primename, kad šeštadienį į įspūdingą sceną žengė „The Roop“, kurie dovanojo du jokiose muzikos klausymosi platformose dar negirdėtus kūrinius, bei romantiškasis britų atlikėjas Calumas Scottas, kurį stadionas pasitiko audringais plojimais.
Vėliau užburiantį pasirodymą dovanojo E. Sheeranas, kuris į sceną vėl žengs rugpjūčio 4 d., sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.