Savo kūrybos dainą pristatantis atlikėjas Radži Aleksandrovičius: „Tai – duoklė seneliui“

2024 m. birželio 13 d. 15:33
„Idėja tokiai dainai ir video kilo dar nuo Panevėžio laikų, labai norėjosi kažkaip išskirtinai įprasminti viską, bet tuo pačiu paprastai, gamtos apsuptyje“ , – sako naujausią dainą „Sužavėjo“ ir jos klipą pristatantis atlikėjas Radži Aleksandrovičius.
Daugiau nuotraukų (9)
Visai neseniai dainininkas surengė anšlaginį koncertą gimtajame Panevėžyje, pristatė pirmąją vinilinę plokštelę, tačiau nusprendė ir toliau stebinti gerbėjus, neužmigdamas ant laurų.
Prieš kelias savaites nufilmuotas vaizdo klipas naujausiam Radžio kūriniui.
„Dainos „Sužavėjo“ jau nepavyko įtraukti į vinilinę plokštelę, todėl norėjau nufilmuoti jai klipą, kažkaip ypatingai pristatyti publikai. Ir man pavyko“, – džiaugiasi muzikantas.
Pasak Radžio, jo naujausias kūrinys labai ritmiškas, jame daug romų melodinių linijų: „Kad viskas būtų dar autentiškiau, pakviečiau romų merginų šokių ansamblį „DEDROM.“
Tautinės mažumos vis dar dažnai Lietuvoje susiduria su diskriminacija, tačiau R.Aleksandrovičius džiaugiasi, kad gimtinėje iš karto buvo šiltai priimtas.
„Aš nesusidūriau su diskriminacija. Manau, Lietuvos žmonės labai jautriai priėmė mano gyvenimo istoriją. Visada stengiausi puoselėti romų kultūrą savo muzikoje. Tad naujausia daina – geras to tęsinys“, – pažymi Radži.
Atlikėjas įsitikinęs, kad lietuviams visada patikdavo romų muzikos ritmai, tačiau pati tauta buvo apipinta tikrais ir netikrais mitais. Nepaisant visko, pasak Radžio, muzika visus apjungia.
„Ir mano Amžiną Atilsį senelis seniai norėjo, kad kuo daugiau romų muzikos, šokių būtų mano repertuare. „Sužavėjo“ – tarsi duoklė seneliui ir savo kultūrai“, – džiaugiasi R.Aleksandrovičius.
Beje, tai trečioji daina karjeroje, kuriai tekstą parašė pats atlikėjas. Tačiau šio fakto muzikantas nesureikšmina.
„Toks ir tekstų rašytojas iš manęs. Aš galiu paprastą tekstuką parašyti. Tiesa, paprastumas dažnai žmonėms ir patinka“, – nuomone dalijasi pramogų pasaulio atstovas, pridėdamas, kad „Sužavėjo“ muziką parašė Romas Marcinkevič.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.