Anatolijus Oleinikas naujam gyvenimui prikėlė jam šlovę pelniusią dainą „Nežinau kodėl“

Dienos šviesą ką tik išvydo, regis, naujas kūrinys – tokia netikėta visiems atpažįstamos Anatolijaus Oleiniko dainos „Nežinau kodėl“ versija pasiekė klausytojus. Dainininkas sako, kad iš naujo ją prikelti atgimimui norėjosi senokai, bet vis nerasdavo tinkamo „rūbo“ jį išpopuliarinusiai dainai.

 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
 Anatolijus Oleinikas.<br> Klipo stop kadras.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2024-03-27 14:20

„Kokių tik versijų nebuvo: ir padaryti jos klubinį variantą, ir net perdaryti lotynų šokių ritmu, kol neatsidūriau studijoje pas kompozitorių Marių Matulevičių – Mario Kernn. Ramiai šnekučiavomės, o fone skambėjo jo kurtos melodijos: klausydamasis vienos jų paniūniavau „Nežinau kodėl“ priedainį, ir jis ten taip tiko! Visiškai nieko bendra neturėjusi muzika su šia daina taip suderėjo tarpusavyje, kad mudviem net sužibo akys!“, – netikėtą akimirką prisimena Anatolijus.

Muzikantai nepaprastai užsidegė idėja ir taip gimė visiškai nauja, išties netikėto skambesio daina „Nežinau kodėl“. Daina, padėjusi Anatolijui laimėti populiarųjį muzikinį šou „Kelias į žvaigždes 3“ turi savo istoriją: tokią, kurią gyvenime tenka patirti ne vienam pirmą kartą įsimylėjusiam.

„Daina, skirta pirmai meilei, vardu Kristina: niekaip nepavyko užmegzti normalios draugystės. Dažnai girdėdavau: „ne dabar“, „ne laikas“, ir po visų skausmų ir audrų, patirtų šios neišsipildžiusios meilės metu, norėjosi kažkaip tą jausmą įamžinti dainoje“, – sako Anatolijus ir čia pat garsiai pagalvoja: „O gal sukurdamas dainą Kristinai, norėjau jai padaryti įspūdį, pavergti jos širdį, o gal ir atsisveikinti, sakydamas, kad kiekvieną dieną tavimi sirgau, bet dabar jau užteks: būkime kiekvienas atskirai“, – svarsto Anatolijus. Daina anuomet išsyk pavergė klausytojų širdis: „Ji tiesiog nunešė visiems protą – jos paslapties iki šiol neįminiau, bet nepaprastai džiaugiuosi, kad galėjau atgaivinti šią mano pirmą rimtą dainą, atvedusią mane į didžiąją sceną“, – pasakoja Anatolijus.

Dainos išpildymas ir skambesys išties nustebins klausytojus: pasak Anatolijaus, tam turėjo įtakos jo, kaip asmenybės, virsmas bei branda.

„Subrendau kaip žmogus ir atlikėjas, todėl norėjosi, kad ir naujoji dainos versija būtų labiau išpildyta, brandesnė, daugiau pasakanti, atverianti tikrąsias vertybes, atskleidžianti gilesnius išgyvenimus. Tiesą pasakius, ši dainos versija man asmeniškai labiau patinka: artimesnė ir mielesnė širdžiai, jos klausantis tiesiog bėga šiurpuliukai“, – sako Anatolijus.

Dainininkas pasakojo, kad daugybei klausytojų pirmoji dainos versija kelia nepaprastai daug šiltų prisiminimų.

„Dažnai girdžiu klausytojus sakant, kad tai jų daina: jie susipažino jai skambant, ar švęsdami naujus, dainuodami prarėkė balsus, ar dainavo iki ryto švęsdami gimtadienį. Viso šio žmonių prisiminimų „bagažo“ negaliu pakeisti ir telieka šie prisiminimai, lydimi senosios dainos versijos, o aš viliuosi, kad ši, nauja dainos versija, taip pat ras kelią į klausytojų širdis“, – atvirauja Anatolijus.

Naujoji dainos versija ypatingai svarbi dar ir dėl to, kad jos tekstą papildė praėjusią savaitę Anapilin iškeliavęs dainų tekstų autorius bei ilgametis radio stoties „Lietus“ vadovas Gintaras Zdebskis.

„Didelė dovana buvo gauti šią teksto dalį – Gintaro jau nebėra, bet daina dar skambės ilgus metus. Negaliu būti tikras, bet, man regis, tai paskutinė Gintaro kūryba, kurią išgirs klausytojai. O dar nepaprastai džiaugiuosi, kad jis spėjo išgirsti naująją dainos versiją, kuri jam labai patiko. „Paklausiau, įdomu, šiaip retas atvejis, kai naujoji versija skamba geriau už originalą. Respect„, – tokią paskutinę balso žinutę atsiuntė Gintaras Anatolijui.

Dainai „Nežinau kodėl“ sukurtas ir vaizdo klipas, kurį kūrėjai skyrė Gintarui Zdebskui atminti. Beje, tai jau antras vaizdo klipas, kurį Anatolijui sukūrė „Mažylis films“ videografai Karolina ir Arnas Mažyliai.

„Esu dėkingas visai komandai už bemieges naktis, kūrybinius ieškojimus bei idėjas. Atskiras ačiū skrieja aktoriams ir visiems prisidėjusiems, kad klipas pamatytų pasaulį“, – sako Anatolijus ir kviečia įvertinti pačią dainą bei vaizdo klipą, kurį stebėdami, galėsite pasivažinėti senu retro autobusu, vežančiu per praeities prisiminimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.