Rūta MUR Olandijoje pristatė naujieną, atėjo laikas tai išgirsti ir Lietuvoje

Autentiška dainininkė ir dainų autorė Rūta MUR pristato singlą „Fix Yourself“, kurį praeitą savaitę viename didžiausių talentų festivalių Europoje „Eurosonic Noorderslag“ pirmą kartą pristatė gyvai. O jau rytoj, M.A.M.A. muzikos apdovanojimų metu, gyvą „Fix Yourself“ atlikimą išgirs ir visa Lietuva.

 Rūta MUR.<br>Monika Penkutė nuotr.
 Rūta MUR.<br>Monika Penkutė nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 25, 2024, 9:18 AM

„Iš pasakų įtikėtas naratyvas, jog atjos princas ir išgelbės, realybėje neveikia. Visi vienoje ar kitoje srityje esame ties skendimo riba. Visi esame užsiėmę savimi. Todėl tikėtis, kad kažkas ateis ir ištrauks, yra ganėtinai naivu. Naujoji daina kviečia iniciatyvos imtis patiems“, – trumpai singlo „Fix Yourself“ idėją pristato Rūta MUR.

Daina – netgi su dviem dedikacijomis

Kaip ir visi Rūtos MUR kūriniai, taip ir šis gimė iš asmeninės patirties ir smalsumo supančiam pasauliui. Gilinantis į žmogaus prieraišumo tipų teoriją, Rūtos dėmesį patraukė meilės vengiantis žmogaus tipažas. Su tokiu jai teko skaudžiai susidurti ir pačiai.

„Kuo labiau priartėji prie tokio tipo žmogaus, tuo stipriau jis tave nuo savęs stumia. Kiek dar reikės atstumti žmonių, kol suvoksi, kad tavo praeities skausmas neleidžia patirti meilės? Šito klausiu menamo objekto ir dainoje“, – pasakoja Rūta MUR.

Savo naujieną ji skiria tiems, kurie vis dar ieško savo gelbėtojo: „Jo nėra“, – tiesiai šviesiai sako kūrėja.

Taip pat „Fix Yourself“ ji skiria tiems, kurie bando gelbėti tuos, kurie nenori būti išgelbėti. „Esu pakankamai empatiška, tačiau teko susidurti su žmonėmis, kurie mieliau nuskęs, nei pajudins pirštą, kad kažkas pasikeistų. Tokiu atveju reikia atsitraukti“, – pataria ji.

Olandijoje įvyko vienas stipriausių karjeros pasirodymų

„Fix Yourself“ pirmą kartą gyvai nuskambėjo praeitą savaitę „Eurosonic Noorderslag“ festivalyje Olandijoje. Šiemet Lietuvą jame atstovavo Rūta MUR. Sausakimšoje koncertų salėje su specialiai šiam renginiui kurtomis milžiniškomis vizualizacijomis ji surengė vieną stipriausių savo pasirodymų.

„Teko išgirsti ir susižavėjimo šūksnių, ir nuostabos komentarų. Tai, žinoma, paglostė širdį, tačiau man svarbiausias yra ilgalaikis bendravimas su daugelio šalių muzikos industrija. Jau padariau nemažai, tačiau teks dar daug padaryti ir šiemet“, – šypsosi ji.

Iš visų festivalio dalyvių Rūta MUR pirmiausia išsiskyrė savo retu „žemiausiu moterišku balsu“ (vadinamu contralto). Taip pat – nostalgiška, bet moderniai skambančia kūryba. Jos muzika – tai gaivaus oro gurkšnis tiems, kurie gyvenime ieško gelmių.

Jau šį pavasarį Rūta MUR planuoja pristatyti savo jau ketvirtąjį studijinį albumą. Jame skambės ir naujoji daina „Fix Yourself“.

„Eurosonic“ – bene svarbiausias Europos renginys muzikos profesionalams ir melomanams, kurio metu pristatomos kylančias ateities žvaigždės. Čia kasmet suvažiuoja daugiau nei keturi tūkstančiai muzikos industrijos profesionalų ir dar dešimtys tūkstančių melomanų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.