Valstybinio ansamblio „Lietuva“ choras su garsiais atlikėjais pristatė dainą apie naują karą

Valstybinio ansamblio „Lietuva“ choras kartu su „Thundertale“, Jeronimu Miliumi ir Česlovu Gabaliu pristato kūrinį „Daina apie naują karą“.

Ansamblis<br>M.Aleksos nuotr.
Ansamblis<br>M.Aleksos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 7, 2022, 3:34 PM

„Daina apie naują karą“, – taip šią dainą pavadino ukrainiečiai, žodžius sukūrę kovodami apsuptame Kyive. Jie prašė dainą įrašyti ir paskleisti žinią prokremliškam režimui. Negalėjome atsisakyti“, – teigiama kūrėjų išplatintame pranešime.

Dainos teksto autoriai – žmogaus teisių aktyvistai Tatyana ir Grigoryi Yablonskie, o muziką jai kūrė Eduardas Kolmanovsky.

Vasario 24 d., prasidėjus Rusijos armijos invazijai, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis savo kreipimąsi į rusų tautą pabaigė šiais žodžiais: „(…) Ar rusai nori karo? Aš labai norėčiau atsakyti į šį klausimą, bet atsakymas priklauso tik nuo jūsų“. Klausdamas, ar rusai nori karo?, jis perfrazavo užpuolikams gerai pažįstamą antikarinę dainą „Хотят ли русские войны?“. Kompozitorius – Eduardas Savelievichiu Kolmanovsky.

Įrašas gimė Valstybiniam ansambliui „Lietuva“ sujungus pajėgas su ilgamečiais draugais – roko grupe „Thundertale“. Netrukus prie kūrinio išbaigimo prisidėjo dar daugiau visa širdimi Ukrainą palaikančių geranoriškų žmonių.

Muzikos aranžuotė – roko grupė „Thundertale“ Choro aranžuotė – Giedrius Svilainis Garso paruošimas ir apipavidalinimas – Laurynas Baškys Atlikėjai: Laurynas Baškys, Jeronimas Milius, Česlovas Gabalis, valstybinio ansamblio „Lietuva“ choras, roko grupė „Thundertale“. Garso įrašų studijos, vadovaujamos Lauryno Baškio ir Arūno Zujaus. Video operatoriai Mantas Ivanauskas, Tomas Ramanauskas, Rokas Baškys. Montažo režisierius – Ramūnas Stonys.

Ukrainiečių prašymą ir parašytą tekstą perdavė Dalia Asanavičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.