Didžiausiam vasaros koncertui besirengianti Ieva Narkutė dainą sukūrė žiūrėdama į dukrą

„Visos jūros jos“ – taip pakiliai vadinasi nauja Ievos Narkutės daina, kurią ji sukūrė žiūrėdama į savo vyresniąją dukrą Onutę.

 Ieva Narkutė.<br> M.Vytėno nuotr.
 Ieva Narkutė.<br> M.Vytėno nuotr.
 Ievos Narkutės dukra.
 Ievos Narkutės dukra.
 Ieva Narkutė.<br> M.Vytėno nuotr.
 Ieva Narkutė.<br> M.Vytėno nuotr.
 Ieva Narkutė.<br> M.Vytėno nuotr.
 Ieva Narkutė.<br> M.Vytėno nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 28, 2021, 11:06 AM

„Ši daina skirta mergaitėms. Nebūtinai mažoms“, – sako neseniai ir antros dukros Elenos susilaukusi dainininkė. Ji pasakoja, kad vasara lekia beprotišku greičiu, nes tenka derinti daugybę gana skirtingų veiklų: rūpintis dviem mažais vaikais, rengtis didžiausiam vasaros koncertui festivalyje „Untold City“, repetuoti naują programą „8 jos veidai“, kurti naują miuziklą vaikams.

Paklausta, ar viską sėkmingai spėja, Ieva gūžteli pečiais. „Būna, kad ir nespėju. Kartais pati savim stebiuosi: kaip čia aš taip viską padariau? O būna neišsimiegojimo, nuovargio laikas, kai atrodo reikalai stovi vietoje“, – sako ji.

Daina „Visos jūros jos“ jau antrasis dainininkės kūrinys skirtas dukrai. Šį kartą pirmieji dainos žodžiai gimė peržiūrint savo keturmetės, dūkstančios prie jūros, nuotraukas. Viena jų panaudota ir dainos vizualizacijai. „Ona turi tiek užsidegimo gyventi, tiek grynos drąsos, vaikiško entuziazmo. Ji patiria pasaulį visa esybe“, – sako Ieva.

Stebėdama dukrą, dainininkė bando prisiminti, ar ir pati tokia vaikystėje buvo? „Nesakyčiau, kad buvau nedrąsus vaikas, bet nebuvau ir tokia bebaimė. Ona tiesiog žavi savo didele drąsa. Aukščiau, greičiau, nestabdyk – tai jos mėgstami žodžiai.

O aš, kaip ir kiekviena mama, stebiu savo vaiką ir grožiuosi. Ir mąstau, ko galėčiau pasimokyti. Kaip neprarasti arba susigrąžinti tą vaikišką pilną susižavėjimo žvilgsnį? Kaip sugebėti taip stipriai nustebti ir pasidžiaugti? Kaip šitaip stipriai kažko norėti, ar taip nuoširdžiai visa siela liūdėti? Daina ir apie tai“, – sako Ieva.

Naujausia jos daina „Visos jūros jos“ skambės ir „Untold City“ scenoje, „Vasaros terasoje“, kur Ieva drauge su muzikantų grupe rugpjūčio 19 d. pristatys specialiai festivaliui parengtą naują koncertinę programą „8 jos veidai“.

„Mes savyje turime daug veidų. Jie maišosi, keičiasi. Kai kurie pasirodo labai retai ir mus nustebina. Yra praeities veidai, tie kurie dingo kažkada ir niekad nebegrįš“, – sako Ieva Narkutė.

Programos idėją dainininkei pakišo vieno psichologo pasakyta mintis: kai susitinka du žmonės, iš tikrųjų susitinka šeši. Kiekviename mūsų yra tas, kokiu save laikome, kokiu mus mato kitas ir kas esame iš tikrųjų.

„Padalinsiu patarimų, kaip elgtis ir nesielgti su vienu ar kitu veidu“, – šypteli dainininkė, kurios programas publika pamėgo ne tik dėl dainų, bet ir dėl tarp jų su subtiliu humoru išsakomų minčių ir įžvalgų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.