Didžėjus Matto ir toliau ieško talentų: pristatė remiksuotą dainą su atlikėja Gina Shee

Kai pasaulis kiek užtraukia vadeles, kūrybinis potencialas niekur nedingsta ir toliau skverbiasi į naujas erdves. Taip būtų galima apibūdinti ir žinomo didžėjaus Matto, dirbusio su tokiomis grupėmis kaip „The Roop“, „Radistai“ ar „The Sneekers“ kasdienybę. Atrasdamas įvairius talentus ir ieškodamas vis naujo potencialo dainose, šį kartą diskžokėjus, kartu su atlikėja Gina Shee, pristato dainos „August Night“ remiksuotą versiją.

 Matto ir  Gina Shee.<br> LR koliažas.
 Matto ir  Gina Shee.<br> LR koliažas.
 Didžėjus Matto.<br> G. Gedminaitės nuotr.
 Didžėjus Matto.<br> G. Gedminaitės nuotr.
 Didžėjus Matto.<br> G. Gedminaitės nuotr.
 Didžėjus Matto.<br> G. Gedminaitės nuotr.
 Didžėjus Matto.<br> G. Gedminaitės nuotr.
 Didžėjus Matto.<br> G. Gedminaitės nuotr.
 Didžėjus Matto.<br> G. Gedminaitės nuotr.
 Didžėjus Matto.<br> G. Gedminaitės nuotr.
  Gina Shee<br> M. Švilpaitės nuotr.
  Gina Shee<br> M. Švilpaitės nuotr.
  Gina Shee<br> M. Švilpaitės nuotr.
  Gina Shee<br> M. Švilpaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Jan 8, 2021, 10:59 AM

„Kaip ir pasidarė įprasta paskutiniu metu, kūrinį atradau savo dieniniame darbe ieškodamas gerų, lietuviškų naujienų. „August Night“ man buvo tikrai smagus atradimas: skambantis šviežiai, gražiai ir melodingai. Iš karto kilo mintis kaip šį, originaliai lyrišką kūrinį, būtų galima pritaikyti šokių muzikai“, – apie dainos atradimą ir galimas remiksavimo užuomazgas pasakoja Matto.

Žinomas didžėjus neslepia, kad talentų paieškai prisidėjo ir esama darbovietė. Būtent čia Matto atrado ir platesnį požiūrį į muziką:

„Dirbdamas bendrovėje „Cherry Music“ praplėčiau savo žinias apie muziką, jos žanrus, pritaikymą ir tendencijas. Nuolat beieškodamas gerų muzikinių naujienų, vis susiduriu ir su man dar neatrastais Lietuvos atlikėjais, – atvirauja didžėjus. – Su atlikėja Gina Shee ir jos įrašu jau yra tekę dirbti ir anksčiau, kai remiksavau grupės „Cosmic Apple“ dainą „Morning Comes“.“

Didžėjus neslepia, kad vos išgirdęs dainą aiškiai mintyse girdėjo kaip galėtų prisidėti prie kūrinio interpretacijos:

„Man labai patiko tai, kad vos išgirdęs pirmąsias „August Night“ natas jau mintyse žinojau, kad kūrinį reikėjo imti ir kiek pagreitinti, pridėti ryškią elektroninę boso liniją, kad būtų smagus disco – house stiliaus kūrinys. Originale man labai patiko visi elementai ir ypač žavėjo jų darna priedainiuose, ta skani boso linija, leidusi kūrybiniam įkvėpimui prisidėti prie naujosios dainos versijos“, – atvirauja didžėjus.

Žinomas diskžokėjus taip pat džiaugiasi, kad, nepaisant pasaulyje siaučiančios pandemijos, darbus netrukdomai pavyksta atlikti ir nuotoliniu būdu.

„Kūrybinis procesas vyko itin sklandžiai. Pats remiksas rutuliojosi ir augo labai organiškai, kadangi turėjau iš anksto nusistatytą viziją ko noriu iš jo, – darbo subtilybes pasakoja Matto. – Tada viskas vyksta žymiai greičiau ir paprasčiau, nereikia tiek ieškoti ir eksperimentuoti. Ypatingai paprasta darbus atlikti kokybiškai ir saugiai nuotoliniu būdu kai gali paprasčiausiai persiųsti vienas kitam darbinius failus.“

Matto taip pat atskleidžia, kad pandemijai daugelį išsiuntus dirbti iš namų teko kiek persiorientuoti ir ne tik remiksuoti įvairius kūrinius nuotoliniu būdu, bet ir persikelti savo radijo laidą iš studijos į namų aplinką: „Jau kelis metus turiu savo autorinę šokių muzikos laidą „Lost And Found“ radijo stoties „Power Hit Radio“ eteryje ketvirtadienio vakarais.

Pandemijos metu viskas paprasta: muziką pasiruoši namuose, sumiksuoji, sumontuoji su įrašytais balsais ir siunti kolegai į radiją, – pasakoja Matto. – Būtų kiek sudėtingiau jei turėčiau gyvo eterio laiką, bet pandemijos pirmosios bangos metu laidų vedėjai įrodė, kad radijas gali gyvuoti ir visiems transliuojant viską gyvai iš namų.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: sulaikyti asmenys, įtariami L. Volkovo užpuolimu