Vaikų „Euroviziją“ laimėjo galingo balso 13-metė iš Maltos

2015 m. lapkričio 21 d. 22:12
lrytas.lt
Daugiau nuotraukų (1)
Šeštadienio vakarą Bulgarijos sostinėje Sofijoje įvyko vaikų „Eurovizijos“ konkursas. Dvi su puse valandos trukusios transliacijos pabaigoje pergalę šventė Malta.
Vaikų „Eurovizijos“ konkursas, kuriame leidžiama dalyvauti atlikėjams iki 15 metų, surengtas tryliktą kartą. Pirmą sykį jis vyko Bulgarijoje – Sofijos „Armeec“ arenoje, talpinančioje 17 tūkstančių žiūrovų.
Dėl pergalės rungėsi septyniolikos šalių jaunieji dainininkai – dalyvių skaičiumi vaikų „Eurovizija“ gerokai atsilieka nuo pagrindinio, suaugusiųjų dainų konkurso.
Lietuva vaikų „Eurovizijoje“ paskutinį sykį dalyvavo 2011-aisiais. Tada buvo nuspręsta atstovų į šį konkursą nebesiųsti – dėl taupumo sumetimų, nedidelio žiūrovų skaičiaus ir gana neaiškios renginio koncepcijos, kai kartu rungiasi ir vaikai, ir suaugusius mėgdžiojantys paaugliai. Geriausias Lietuvos rezultatas konkurse – 2008-aisiais Eglės Jurgaitytės užimta trečioji vieta.
Tarp septyniolikos šįmet dalyvavusių šalių – ne tik Europos valstybės, bet ir Australija, kurios dainininkai nuo šių metų priimti ir į suaugusiųjų konkursą.
Pasirodymus vertino telefonu balsavę žiūrovai ir komisija. Taip pat – speciali atskira vaikų komisija.
Vakaro pabaigoje paaiškėjo, kad didžiausių simpatijų sulaukė 13-metė dainininkė iš Maltos Destiny Chukunyere, atlikusi kūrinį „Not My Soul“. Kūrinys surinko 185 balus – tai geriausias rezultatas per visą konkurso istoriją. Antrąją vietą užėmė Armėnijos, trečiąją – Slovėnijos atlikėjai. Malta konkursą laimėjo jau antrą sykį per trejus pastaruosius metus.
Konkursą laimėjusi daina:
pergalėVaikų EurovizijaMuzika
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.