Lietuvių duetas „Elle G“ – vokiečių filme apie svingą

Vilniečių merginų duetas „Elle G“ įkvėpimo semiasi autentiškuose praėjusio amžiaus trečiojo-aštuntojo dešimtmečių pasaulio muzikos archyvuose, savaip interpretuoja ir perdainuoja Lietuvos tarpukario melodijas bei pamažu kuria savo dainas. Pastaruosius metus merginos skyrė įkvepiančioms kelionėms. Neseniai grįžusios iš antrųjų gastrolių Amerikoje, Elena ir Giedrė su klausytojais dalinasi džiugia muzikine naujiena – duetas bus pristatytas ARTE TV kanale, dokumentiniame vokiečių filme „Swing Stories“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 10, 2014, 11:26 AM, atnaujinta Jan 21, 2018, 9:52 PM

ARTE TV – Prancūzijos ir Vokietijos valdomas didžiausias Europoje kultūros kanalas, skirtas žmonėms, besidomenties menu ir kultūra. Lygiai prieš metus „Elle G“ duetui grojant ir gyvenant Berlyne, filmo kūrybinių darbuotojų grupė, pastebėjusi merginas viename senovinių džiazo šokių vakarėlyje, pakvietė nusifilmuoti jas kaip muzikinį duetą. „Elle G“ tapo režisieriaus Andreaso Morello, kartu su ARTE televizijos kanalu kuriamo dokumentinio filmo apie svingo muziką Berlyne, herojėmis.

Režisierius A.Morellas filme atskleidžia gyvą, linksmą ir svinguojančią Berlyno senosios džiazo muzikos ir šokių sceną, o taip pat pristato atlikėjus „Swing Dance Orchestra“, „The Skylarks“, „Elle G“, „The Goodnight Circus". „Svingo muzikos ir šokių vakarėliai tampa vis populiaresni šiandieniniame Berlyne. Renesansas, kokio niekuomet nebuvo. Tad kodėl svingo muzika ir šokiai vis dar žavi šių dienų žmones?" – klausia A.Morellas, kalbėdamas apie naują savo dokumentiką „Swing Stories“.

Dokumentinį filmą kanalas numato transliuoti lapkričio 23 d., tuo tarpu „Elle G“ duetas jau kraunasi lagaminus ir išvyksta į Berlyną, kur lapkričio 12 d. „Eva Lichtspiele“ kino teatre vyks filmo premjera.

Ištrauka iš filmo:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.