„Lietuvos balso“ dalyvė M. Martinkėnaitė skina laurus užsienyje

2013 m. liepos 16 d. 16:04
lrytas.lt
Talentingam žmogui gyvenimo išbandymai – tarsi spyris, verčiantis judėti į priekį: nepatekusi į muzikinio projekto „Lietuvos balsas“ finalą, išskirtinio vokalo savininkė Milda Martinkėnaitė ne tik tapo festivalio „Palanga 2012” vicekaraliene, bet ir vieną po kito namo vežėsi įspūdingus laimėjimus: Maskvoje vykusiame konkurse „Pirogovsky Rassvet – 2012” pelnė Didįjį Prizą, kiek vėliau kelte Ryga – Stokholmas vykstančiame konkurse „Amber star“ vėl pelnė aukščiausią apdovanojimą. Ką tik jaunoji atlikėja grįžo iš Rusijoje, Novorosijske, vykusio tarptautinio konkurso „Morskoj uzel“, kur Mildai teko ypatinga garbė atstovauti Lietuvą. „Šį kartą užėmiau antrąją vietą – tačiau tikrai labai ja džiaugiuosi - konkurencija buvo tokia stipri, kad antra vieta – labai geras įvertinimas“, - įsitikinusi Milda.
Daugiau nuotraukų (1)
Konkurse jaunoji atlikėja iš Lietuvos kovėsi su kitais dešimčia dalyvių iš Izraelio, Armėnijos, Turkijos, Gruzijos ir Rusijos. Daugiausia komplimentų dvidešimtmetė atlikėja sulaukė po lietuviškai atliktos dainos: „Negalėjau patikėti, kai susirinkusi publika Juodosios jūros pakrantėje šitaip plojo – juk dainavau lietuviškai ir jie nieko nesuprato“, - Mildai mįslė buvo ir tai, kad susirikusi publika ovacijomis apdovanojo atlikėją, vos tik išgirdusi, kad mergina atkeliavo iš Lietuvos.
Konkurse Milda ne tik pramoko rusų kalbos, bet ir susibičiuliavo su kitais dalyviais: „Skirtingai nei kituose konkursuose, šiame labai susidraugavome, tapome tarsi viena didelė šeima. Net buvo gaila išvažiuoti – taip šiltai visi bendravome, - pasakojo Milda. - Pasisėmiau patirties, pažiūrėjau, kuo gyvena kitų šalių talentai – grįžau kupina minčių ir užsidegimo“.
„Niekada nemaniau, kad prieš aštuonerius metus į pirmąjį užsiėmimą atėjusi kukli, šilta, rami, nuostabiai besišypsanti mergytė išaugs į tokį vulkaną. Paprastai intuicija manęs neapgauna, bet tuomet nė nesusimąsčiau, kad ji gali pasiekti tokias aukštumas. Stebino tai, kad pradžioje neturėjusi muzikinio išsilavinimo, ji buvo apdovanota puikia muzikine klausa, todėl visuomet dainavo „švariai“. Ilgainiui jos balsas įgavo nepaprastai daug spalvų – ypač gražus itin žemas, sodrus apatinis balso registras. Esu laiminga, galėjusi prisidėti prie šio nepaprasto talento atradimo“, - mokinės pasiekimais džiaugėsi dėstytoja Nijolė Maceikaitė.
Paklausta, ar neketina kelti sparnų į užsienį, mergina atsakė: „Visų pirma stengsiuosi įsitvirtinti Lietuvoje – norėčiau, kad tautiečiai mane priimtų su tokiu balsu, kokį aš turiu. Užsienis, be abejo, traukia, bet pirmenybė – Lietuvai“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.