Klausytojus gąsdinanti grupė „Les Stagnateurs“ išleidžia pirmąjį albumą (video)

Klaikiausių „pusiau gyvų pasirodymų“ specialistai šiauliečių grupė „Les Stagnateurs“ (buvę „Stagnatai“) po daugiau nei trylikos metų išleido ir visuomenei pristatė pirmąjį savo dainų albumą „Ex pasimatymas“. Albume yra penkiolika kūrinių – tai senos ir naujos dainos, kurioms bendra viena – profesionalus atlikimas ir jokios minties stagnacijos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-11-14 18:51, atnaujinta 2018-03-15 10:51

Grupės lyderis Remigijus „Raivo“ Ruokis mena: prasidėjus Sąjūdžiui, 1988-aisiais, keli mažai žinomi jauni inžinieriai susibūrė pasidarbuoti jaunųjų inžinierių vakare – tai buvo ”Stagnatai”, savaip interpretavę Balio Dvariono “Žvaigždutę”.

Ilgainiui „Stagnatai“ išaugo į naują grupę – iki šiol aktyvią „Les Stagnateurs“, kuri greta senųjų „Stagnatų“ dainų ir pokštų išsikėlė ir naują tikslą: pasakoti apie šiuolaikinį „popsą“ jo paties kalba – negyvas, spalvotas, beprasmis, lėkštas, šleikščiai saldus, lyg dirbtinis medus. „Stagnatiorų“ garsas – popmuzikos, džiazo, alternatyvos, elektronikos ir groteskiškos parodijos samplaika. Dainuok taip, kad tavęs bijotų – toks grupės šūkis ir netiesioginis tikslas, kurio siekiama ironiškais tekstais.

Pirmoji „Les Stagnateurs“ sėkmė – Teisučio Makačino dainos „Pasimatymas“ versija su neįprastais studijiniais efektais. Vėliau naujai atgimė „Atgimimas“, tąkart suskambėjęs kaip Jamaikos disko šlageris (albume yra tik „Stagnatų“ versija), įrašytas futuristinis „Atomas geras“ (ir vaizdo klipas), istorinė disko stiliumi atlikta B. Dvariono „Žvaigždutė“, absurdiškasis „Skenduolis yra šaunuolis“ ir begalinės nevilties apimtiems interneto vartotojams skirtas „Internetas“, „Tu ir aš“ – skirtas Ryčio Cicino klejonėms po popmuzikos horizontus, „Vėjas man pasakė“, „Atvirukas”, „Jaunuolis”, „Lietuviški dvyniai“, „Mikismauzas ir Tomas ent Džėris“, o kur dar ”Meilužė”, ”Siuvėjas” ir kiti kūriniai.

„Les Stagnateurs“, nors ir sunkiai „pagaunami“, mėgstantys tyčia nusidainuoti, yra muzikos profesionalai (grupėje su pertraukomis groja iki dešimties muzikantų), todėl jų muzika kelia malonumą intelektualams, kaimo žmonėms, darbininkijai bei verslo arbūzams: vertinantiems meistriškai valdomą žodį tekstuose bei kokybišką atlikimą „tikrais“ instrumentais.

„Les Stagnateurs“ daina „Atgimimas“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.