Intriga dėl laimėtojų išliks iki paskutinių minučių – štai, kurie projektai gali triumfuoti konkurse „Europos burės 2024“

2024 m. rugsėjo 10 d. 15:58
Lrytas.lt
Beveik šimtas projektų – tiek Finansų ministerijos jau šešioliktus metus rengiamame konkurse „Europos burės 2024“ dalyvavo Europos Sąjungos (ES) fondų investicijų projektų. Jų autoriai – į ateitį kūrybingai ir drąsiai žvelgiantys savo sričių specialistai, suvokiantys, kokių pokyčių Lietuvai reikia, kad šalis taptų dar geresne vieta ne tik gyventi, bet ir mokytis, studijuoti ar dirbti.
Daugiau nuotraukų (9)
Balsavo ir komisija, ir skaitytojai
Portalas lrytas.lt kviečia susipažinti su kandidatais laimėti kiekvienoje iš septynių nominacijų: Investicijos į bendruomeniškumą, Investicijos į darnią aplinką, Investicijos į šiuolaikinę mokyklą, Investicijos į žmogų, Investicijos į inovacijas versle, Investicijos į inovatyvius sprendimus, Investicijos į šiuolaikinę mediciną.
Po tris kandidatus kiekvienoje iš kategorijų atrinko konkursui „Europos burės 2024“ specialiai suburta ekspertų komisija.
ES fondų investicijų projektus vertino naujienų portalo lrytas.lt vyriausiasis redaktorius ir direktorius Tautvydas Mikalajūnas, naujienų portalo lrytas.lt vystymo vadovė, patyrusi žurnalistė ir naujienų redaktorė Greta Ališauskaitė-Bagušauskienė, Finansų ministerijos Sisteminių kompetencijų skyriaus patarėja, turinti 18 metų patirtį ES fondų investicijų administravime, Ilma Skukauskaitė.
Taip pat prie vertinimo prisidėjo Fizinių ir technologijos mokslų centro bei Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto mokslininkė, dėstytoja, docentė daktarė, Ieva Plikusienė, architektūrinio paveldo puoselėtojai Karolis Banys bei Petras Gaidamavičius, Vilniaus universiteto Verslo mokyklos vadovė Birutė Miškinienė, verslininkė, „Change LT“ pokyčių valdymo ekspertė ir bendruomenės „Lietuvos kūrėjai“ įkūrėja Rita Čiapaitė-Baublienė, startuolių kūrėja ir buvusi „Unicorns Lithuania“ vadovė Inga Langaitė.
Savo balso galią turėjo ir portalo lrytas.lt skaitytojai, kurie net kelias savaites aktyviai balsavo, rinkdami savo favoritą kategorijose – Investicijos į žmogų ir Investicijos į darnią aplinką.
Paaiškės tik po vieną laimėtoją
Nominacijoje Investicijos į inovatyvius sprendimus laimėtoju pretenduoja tapti:
Nominacijoje Investicijos į šiuolaikinę mokyklą laimėtoju pretenduoja laimėti:
Nominacijoje Investicijos į šiuolaikinę mediciną laimėtoju pretenduoja tapti:
Nominacijoje Investicijos į inovacijas versle laimėtoju pretenduoja tapti:
Nominacijos Investicijos į darnią aplinką laimėtoju pretenduoja tapti:
Nominacijoje Investicijos į bendruomeniškumą laimėtoju pretenduoja tapti:
Nominacijoje Investicijos į žmogų laimėtoju pretenduoja tapti:
Rugsėjo 18 d. iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje Kaune konkurso „Europos burės 2024“ nugalėtojams bus įteikiamos ir išskirtinės statulėlės, kurių dizainą jau ne vienerius metus kuria skulptorius Artūras Žilinskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.