Konkurse „Europos burės 2024“ – naujas etapas: jau galima atiduoti balsą už pačius geriausius projektus

2024 m. rugpjūčio 13 d. 16:00
Nors registracija į geriausių Europos Sąjungos (ES) fondų investicijų Lietuvoje projektų rinkimus „Europos burės 2024“ jau baigėsi, prasideda naujas konkurso etapas. Nuo rugpjūčio 12 d. savo balsą už labiausiai sužavėjusį projektą gali atiduoti ir portalo lrytas.lt skaitytojai. Į darbus netrukus kibs ir kompetentinga komisija, kuri nuspręs, kurie projektai, kuriantys vertę ne tik žmogui, bet ir kraštui bei valstybei, yra patys geriausi.
Daugiau nuotraukų (2)
Finansų ministerija jau šešioliktą kartą inicijuoja konkursą „Europos burės 2024“, kuriuo siekiama viešai pristatyti ir įvertinti didžiausią vertę kuriančius ES fondų lėšomis finansuojamus projektus.
Šių metų konkurse paraiškas pateikė net 98 dalyviai, kurie įgyvendino projektus įvairiose srityse: nuo medicinos, šiuolaikinės mokyklos puoselėjimo, inovacijų versle iki bendruomeniškumo skatinimo.
Projekto iniciatorė – Finansų ministerija – jau tikrina, ar visi užsiregistravę dalyviai, pateikę paraiškas, atitinka projekto taisykles ir gali toliau dalyvauti konkurse. Projektai, kurie atitiks visas taisykles ir jose esančias dalyvavimo sąlygas, bus perduoti komisijos nariams.
Dalyviai šiemet kandidatavo septyniose nominacijose:
  • „Už investicijas į darnią aplinką“ – 40 dalyvių;
  • „Už investicijas į žmogų“ – 22 dalyviai;
  • „Už investicijas į šiuolaikinę mokyklą“ – 19 dalyvių;
  • „Už investicijas į inovatyvius sprendimus“ – 7 dalyviai;
  • „Už bendruomeniškumą“ – 4 dalyviai;
  • „Už investicijas į šiuolaikinę mediciną“ – 4 dalyviai;
  • „Už investicijas į inovacijas versle“ – 2 dalyviai.
Pasibaigus projektų registracijai ir jų peržiūrai, portalo lrytas.lt skaitytojai turi galimybę atiduoti savo balsą už nominacijas, kuriose sulaukta daugiausiai dalyvių anketų: „Už darnią aplinką“ ir „Už investicijas į žmogų“.
Balsavimas vyksta nuo rugpjūčio 12 dienos iki rugpjūčio 25 dienos 23.59 val. Balsuoti galite čia.
Netrukus paaiškės ir garbinga komisija, kuri įvertins, kurie projektai ir jų kūrėjai šiemet nusipelno rankose laikyti konkurso „Europos burės 2024“ laureatų statulėlę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.