Lietuvoje atgijo šimtai turizmo objektų – ar atsakysite, kuriuos finansavo ES?

2024 m. gegužės 29 d. 15:00
Gegužės 1 d. šventėme Lietuvos narystės Europos Sąjungoje (ES) 20-metį. Tai – bene pats svarbiausias Lietuvos politinis ir ekonominis sprendimas, nulėmęs sparčią valstybės pažangą. Tapusiai stipriausios pasaulyje ekonominės sąjungos nare, Lietuvai buvo suteikta galimybė pasinaudoti vienu iš narystės privalumų – ES fondų lėšomis. Beveik per du dešimtmečius Lietuva jau gavo daugiau 20 mlrd. eurų investicijų, jos bus skiriamos ir ateityje. Šios investicijos prisidėjo prie darbo vietų kūrimo, švietimo, socialinių ir medicinos paslaugų kokybės gerinimo, žmonių, turinčių negalią, poreikių atliepimo, verslumo skatinimo ir aplinkos saugojimo.
Daugiau nuotraukų (3)
Per 20 metų į pokyčius kiekviename Lietuvos kampelyje buvo investuota daugiau nei 20 milijardų eurų: ES investicijos išsaugo ir naujam gyvenimui prikelia vertingiausią paveldą: dvarus, pilis, bažnyčias, vienuolynus, parkus, muziejus. Įrengiami poilsio ir pramogų kompleksai, tiesiami dviračių ir pėsčiųjų takai, kuriami kempingai ir stovyklavietės, gražėja kurortai ir miesteliai. Todėl verta sustoti ir apsidairyti aplink bei daugiau sužinoti apie ES investicijas Lietuvoje. Pasitikrinkite.
Keičiasi visa Lietuva
Tarp sėkmingai ES investicijomis finansuotų projektų yra daugiau nei 100 puikiai visiems žinomų objektų, tokių kaip – Pažaislio kamaldulių vienuolyno ansamblis, Kauno „Žalgirio“ arena, Vilniaus Bernardinų sodas, Užutrakio dvaras, Geldaudiškio dvaras, Klaipėdos miesto poilsio parkas, Kretingos dvaras, Tauragės pilis ir daugelis kitų, kuriuose esame apsilankę, o, galbūt, tik pravažiavę.
ES investicijos padeda įgyvendinti daugybę vertingų idėjų, paskatinusių ne viename Lietuvos kampelyje pradėti naują turizmo erą.
Rekonstruoti senieji objektai sugrąžina turistų dėmesį, o sukurti nauji atveria didesnes galimybes.
Šiltuoju sezono metu ypač aktualu tampa pažintinių takų ir nacionalinių parkų lankymas. Jų pasirinkimas Lietuvoje yra išties gausus, o lankytojai dažnai tikina, kad pavaikščiojus viename, norisi kuo greičiau aplankyti ir kitą. Pasinaudojant ES investicijomis, Lietuvos saugomose teritorijose daugybė mūsų krašto vietų buvo naujai pritaikytos lankymui. Pavyzdžiui, populiarusis Kauno marių regioninis parkas, Aukštaitijos nacionalinis parkas su Salų etnografiniu kaimu, Žemaitijos nacionalinis parkas ir gražusis Platelių ežeras, kurį juosia nuostabūs pažintiniai takai bei, žinoma, Kuršių Nerijos nacionalinis parkas. ES investicijos pritaikė lankymui ir turizmui 25 vietas nacionaliniuose parkuose ir dar 5 – regioniniuose parkuose.
Kviečiame spręsti testą ir sužinoti dar daugiau įdomiausių faktų apie ES investicijas Lietuvoje
Informaciją apie visus projektus ir kvietimus galima rasti čia: www.esinvesticijos.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.