Lrytas.lt kviečia papasakoti savo sėkmės istoriją ir dalyvauti „Verslo genas 2024“ rinkimuose

Jūsų verslo idėjos sėkmė įgauna vis didesnį pagreitį, o gal išpildėte seną svajonę, tapusią gyvenimo varikliu ir pagrindine veikla? Papasakokite apie tai!

Verslo genas.<br>T.Bauro nuotr.
Verslo genas.<br>T.Bauro nuotr.
Vytenis Radžiūnas ir Marius Dubnikovas.<br>T.Bauro nuotr.
Vytenis Radžiūnas ir Marius Dubnikovas.<br>T.Bauro nuotr.
Patricija Reut.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Patricija Reut.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Mar 20, 2024, 12:00 PM, atnaujinta Mar 21, 2024, 7:09 AM

Jaunąjį verslą ir Lietuvos kūrėjus pastebintis bei įvertinantis projektas „Verslo genas“ jau aštuntus metus tęsia idėjų paiešką. Naujienų portalas lrytas.lt kviečia siūlyti ir dalyvauti jaunus verslininkus, žmones ir komandas, kurie Lietuvoje drąsiai įgyvendina savo sumanymus ir svariai prisideda prie pokyčių šalyje.

„Kiekvienais metais šis projektas maloniai stebina, kiek mūsų šalyje yra talentingų, ambicingų, atkaklių žmonių. Lietuvoje besikuriantis ir įsitvirtinantis verslas, kūrėjai, yra tai, kuo galime džiaugtis, didžiuotis prieš visą pasaulį“, – sako lrytas.lt direktorius ir redaktorius Tautvydas Mikalajūnas.

Šiais metais projekto „Verslo genas“ organizatoriai pristato ir dvi naujas nominacijas – „Metų ūkis“ bei „Autentiškiausias Lietuvos verslas“.

„Tokie projektai ir renginiai verslams leidžia būti pastebėtiems, išgirstiems, įvertintiems. Mums, kaip žiniasklaidos priemonei, dvigubai smagu dėl to, kad projektas auga, pasipildo naujomis nominacijomis, atliepiančiomis, kuo gyvena šiuolaikinis verslas, naujais komisijos nariais ir rėmėjais bei partneriais. O mieliems skaitytojams linkime atrasti dar negirdėtas istorijas apie smulkius ir vidutinius šalies verslus, visas jas išvysite lrytas.lt“, – pabrėžia lrytas.lt Verslo ir Auto skyrių redaktorius Vytenis Radžiūnas.

Be minėtų naujų nominacijų, nugalėtojai bus renkami šiose kategorijose: „Už drąsą rizikuoti“, „Už mokslo ir žinių įgyvendinimą versle“, „Metų atradimas“,„Socialinis verslas“, „Tvarus verslas“ bei savo balsą atiduos portalo lankytojai, išrinkdami – „Lrytas.lt skaitytojų favoritą“.

Ne vienerius metus su projekto vertinimo komisija dirbantis Lietuvos verslo konfederacijos viceprezidentas Marius Dubnikovas įsitikinęs, kad tokie renginiai plečia visuomenės suvokimą, kas yra verslas ir kaip jis gali būti kuriamas. Tai itin svarbu tam, kad jaunimas, matydamas ne tik užsienio, bet ir Lietuvos sėkmės istorijas, būtų padrąsintas ir įkvėptas įgyvendinti savo idėjas.

„Verslo genas“ jau tampa tradiciniu renginiu, kas rodo, kad poreikis tokiems apdovanojimams auga. Kiekvienais metais tenka nustebti gautomis paraiškomis ir verslų aprašymais. Atrodo, kad Lietuvoje, nedidelėje šalyje, naujos verslo idėjos turėtų būti baigtinis sąrašas, bet to nėra, nes Lietuvos gyventojai labai išradingi – didelė žmonių dalis net nepagalvotų, kad galima sukurti pelningą verslą vienoje ar kitoje srityje“, – teigia M.Dubnikovas.

Komisijos pirmininkui antrina ir ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto Tarptautinės rinkodaros ir vadybos programos vadovė Dr. Lineta Ramonienė: „Verslo genas“ man yra apie proveržį. Didžiausias įkvėpimas yra vertinti kaip žmonių drąsa, intuicija, bendrystė ir lyderystė įgalina stiprius verslo projektus, kurie keičia Lietuvos ir netgi pasaulio bendruomenes.“

Inovacijų agentūros Bendrųjų verslo kompetencijų departamento direktorė Patricija Reut išskiria projekto vertę dėl laiku pastebėtos idėjos ir palaikymo ją vystyti: „Kasmetiniai „Verslo genas“ apdovanojimai yra tikra tradicija tapusi smulkaus ir augančio verslo šventė.

Verslininkai yra pasiekėjai ir nuolat susiduria su įvairiausiais iššūkiais, tad labai svarbus yra verslo bendruomenės palaikymas ir įvertinimas. Laiku iš šono pastebėtas progresas, tikiu, kad įkvepia dar daugiau motyvacijos vystyti sėkmingus verslus. O visuomenei „Verslo genas“ apdovanojimai leidžia atrasti Lietuvos smulkųjį verslą, palaikyti nuostabias idėjas.“

Viso projekto metu verslo skyriaus žurnalistai rengia interviu, fotoreportažus ir kuria vaizdo siužetus apie drąsiausių idėjų kūrėjus, jų istorijos publikuojamos lrytas.lt.

Bendruomenės „Lietuvos kūrėjai“ įkūrėja ir „Change LT“ pokyčių valdymo ekspertė Rita Čiapaitė-Baublienė skatina pamiršti lietuvišką kuklumą ir nerti į gilesnius vandenis – net ir mažiausi verslai gali būti didelio pokyčio dalimi.

„Verslo genas“ – tai išskirtinė galimybė visiems verslams parodyti savo aukštesnes vertybes, kūrybinį potencialą, autentiškumą ir teigiamą socialinį pėdsaką rinkoje. Įgalindami smulkų, vidutinį verslą kandidatuoti vienoje iš kategorijų, mes suteikiame jiems progą papasakoti savo istoriją plačiajai auditorijai, pasirodyti.

Tikiu, kad ne tik laimėtojų statulėlės, bet kiekvieno anketą užpildžiusio verslo istorija taps įkvėpimu ir patvirtinimu, jog gražiose iniciatyvose, kūrybinėse idėjose svarbiausias klausimas yra ne „Kiek?“, o „Kaip?“ – pabrėžia R.Čiapaitė-Baublienė.

Lietuvių verslumą išskiria ir „Tele2“ smulkaus verslo skyriaus vadovė Alvida Kičienė:

„Jauni verslai yra ypatingi tuo, kad turi gerą idėją, daug užsidegimo ir ypatingai rūpinasi savo klientais. „Tele2“ yra ryšio partneris, kuris visada stengiasi tokiems verslams padėti.

Žinome, jog pirmieji metai būna pilni iššūkių, todėl naujiems verslininkams parenkame jiems aktualius ir prieinamus pasiūlymus, kad jie visą savo energiją galėtų skirti savo verslo kūrimui.

Lietuviai tikrai turi verslumo geną – kas mėnesį galima sveikinti daugiau kaip tūkstantį naujai įsikūrusių įmonių. O ir idėjos tampa vis įdomesnės ir originalesnės, verslo imasi vis daugiau jaunų žmonių. Tampame laisvesni – daugiau išvažiuojame pasisemti patirties ir idėjų, tad vis daugiau naujovių kuriasi ir Lietuvoje. Galime tuo didžiuotis.“

Kaip, kur ir kada?

Projekte „Verslo genas“ dalyvauti gali tik tos įmonės, kurios gyvuoja nuo 1 iki 10 metų. Siūlyti kandidatus galima iki balandžio 25 dienos. Susumavus vertinimo komisijos balsus, paaiškės septynių nominacijų laimėtojai.

O „Lrytas.lt skaitytojų favoritas“ bus renkamas balsuojant portale lrytas.lt, balsavimas vyks balandžio 26 – gegužės 10 dienomis. Rinkimus vainikuos gegužės 23 dieną rengiami iškilmingi apdovanojimai.

Po apdovanojimų su nugalėtojais bus publikuojami interviu portale lrytas.lt, jų lauks ir projekto rėmėjų dovanos. Kviečiame jau dabar verslo atstovus registruotis ir dalyvauti „Verslo genas 2024“ rinkimuose. Užpildykite anketą ir laukite lrytas.lt komandos skambučio. Registracija į projektą vyksta šiame puslapyje: Verslo genas 2024. Projektą „Verslo genas“ palaiko Aplinkos ministerija (AM).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.