Svajojo jau vaikystėje
Pagal išankstinius užsakymus desertus gaminančios įmonės direktorė tikina, jog mintis kurti tokį verslą jos širdyje kirbėjo visuomet. „Aš labai daug galvojau apie tai, kada gi žengsiu pirmąjį žingsnį ir pradėsiu verslą. Galiu pasakyti, jog viskas prasidėjo nuo vaikystės svajonės. Dar gyvendama mažame miestelyje turėjau svajonę įkurti desertinę miesto centre. Dabar galiu pasakyti, jog svajonės pildosi“, – šypsojosi „T.A.I.P CAKE“ desertinės direktorė Alena Kollerova.
Moters įkurta desertinė veikia jau pusantrų metų. Klientai čia gali įsigyti ypatingo skonio desertų, kuriems gaminti naudojamos natūralios tyrės iš Prancūzijos ar šokoladas iš Belgijos, o kiekvienas šefo rankomis pagamintas desertas primena skulptūrą.
Kodėl desertinė pavadinta „T.A.I.P CAKE“? „Norėjome, kad mūsų gaminami desertai būtų ne tik skanūs, bet ir išvaizdūs. Mūsų misija – kiekvieną dieną pagal išankstinius klientų užsakymus gaminti kokybiškus desertus“, – pasakojo A.Kollerova.
Užsakymai priimami internetu arba socialiniuose tinkluose. Pagal užsakymą gaminami tortai vestuvėms, kitoms progoms, vaikų gimtadieniams. A.Kollerova kalbėjo iš klientų sulaukianti įvairiausių atsiliepimų, dažnas juos renkasi dėl išskirtinės desertų išvaizdos, o paragavę nustemba – kaip estetiką galima suderinti su ypatingu skoniu.
Tiesa, geriausi atsiliepimai desertinės šeimininkei – atkeliavę kartu su nuotraukomis, ypač jei jų gamintą tortą rankose laiko vaikas. „Manau, kad tai puikiai perteikia emocijas, kokia ypatinga proga vaikas laiko būtent mūsų gamintą tortą. Juk gimtadienių vaikai taip laukia“, – pasidžiaugė „T.A.I.P CAKE“ šeimininkė.
Neišvengia klaidų
Moteris pripažįsta: kuriant savo svajonių verslą neišvengiama finansinių klaidų, tačiau spręsti iškylančias problemas jai padeda banko „Swedbank“ siūlomos MB „Pelningų sprendimų“ konsultacijos.
„MB „Pelningi spredimai“ komanda mums padėjo labai daug. Pirmasis jų patarimas buvo efektyviau pasidalyti darbus, daugiau jų deleguoti kitiems“, – prisiminė A.Kollerova.
Nors pati moteris pripažįsta labai mylinti savo darbą ir galinti dirbti po 12–16 valandų per parą, jai nebūtini savaitgaliai ir atostogos, sykiu pripažino: kad verslas augtų ir tobulėtų, pareigomis pasidalyti būtina. Dabar pati direktorė rūpinasi komunikacija ir prižiūri verslo procesus, o desertus gamina kiti darbuotojai.
Pasak pašnekovės, jai teko išgirsti ir svarbių patarimų, pavyzdžiui, kaip įsivertinti savo pirkinius, tad po konsultacijų su specialistais dar tikrai liko, ką pakeisti. „Aš perku impulsyviai ir nepagalvoju, kiek prireiks laiko, kad įranga atsipirktų. Aš noriu šaldytuvo iš Italijos, vadinasi, jis bus rytoj“, – šypsojosi „T.A.I.P CAKE“ šeimininkė.
Pati A.Kollerova turi ekonomikos ir buhalterijos žinių iš kadaise baigtų studijų, tad tiki, jog sėkmingo verslo įkūrimui finansinis raštingumas labai svarbus. „Jei tikslas – pradėti verslą, tai nėra sudėtinga. Išlaikyti verslą, neturint reikalingų žinių, neįmanoma. Verslo pradžioje buhalterija rūpinausi pati, vėliau pradėjome dirbti su buhalteriu“, – paaiškino verslininkė.
„T.A.I.P CAKE“ šiuo metu intensyviai ruošiasi kalėdinei prekybai, klientams pasiūlys įvairiausių naujienų, tačiau A.Kollerova tikra – tai tik trumpalaikis planas. Didesnių planų įgyvendinimas dar tik laukia. „Verslas turi augti ir tobulėti, planuojame plėsti kolektyvą. Taip pat ketiname desertų studiją plėsti iki kavinės miesto centre – gaminti dar daugiau gražių ir skanių desertų“, – pasakojo pašnekovė.
Moteris neabejoja: šiuos tikslus įgyvendinti tikrai padės „Swedbank“ siūlomos konsultacijos smulkiesiems verslams.
Valdykite verslo finansus sklandžiau: Smulkiajam verslui – „Swedbank“.