Nusipirko ir laukė
„Mūsų verslo partneris Guntis dar 2012-aisiais įsigijo šį nedidelį dviaukštį pastatą manydamas, kad jis ypač tiks restoranui. Tačiau jis buvo labai apleistas. Kai su draugu čia pirmą kartą įkėlėme koją, viskas atrodė siaubingai. Vis dėlto sienos kai ką išsaugojo – turėjo statytojų įamžintą jaukumą.
Pastatas ilgokai stovėjo nejudinamas – Guntis tik pernai parengė šio pastato renovacijos projektą. O štai šiemet birželio 29-ąją per Rundalės Rožių šventę mes jau atvėrėme duris svečiams. Dar ne visi darbai buvo baigti, tačiau norėjome, kad būtume pamatyti“, – pasakojo Kristinė Lazdinia.
Restorane „Rezidence“ ji dirba kartu su savo draugu Andžiu, abiem jiems – po 34 metus. Anksčiau juodu kartu darbavosi Rygos senamiestyje esančiame restorane, taigi maitinimo verslas jiems nėra svetimas.
Tačiau Latvijos sostinės jie dar negali išsižadėti – gyvena kartu su dukrele Rygoje ir, išleidę ją į darželį, kasdien traukia link Rundalės.
Pasirinko industrinį stilių
„Man patinka industrinis stilius. Tačiau atnaujinant pastatą tose vietose, kur tik įmanoma, buvo palikta tai, kas originalu. Taip išliko ir per abu aukštus kylantis dūmtraukis, nors krosnies nebeįmanoma kūrenti.
Norėjome, kad interjeras mums patiems patiktų – kad tai būtų jauku, o kartu ir originalu. Taigi buvo mano sumanymas, o jį paversti tikrove padėjo talentinga interjero dizainerė“, – atskleidė Kristinė.
Be to, kartu su investuotoju jie yra sutarę ir tai jau daro – restorane rengia menininkų darbų parodas.
Susitarė su ūkininkais
„Su aplinkiniais restoranais nesame konkurentai. Nors tai turistų traukos vieta, mes esame ne tie, kurie siūlo bulvių ir karbonadų.
Turime patikimą tiekėją, kurio šeima gamina įvairaus skonio varškės sūrius. Taigi mūsų sumanymas – patiekalai, pagaminti iš tų žaliavų, kurias užaugina šio regiono ūkininkai, pavyzdžiui, iš jų perkame kiaušinius, medų. Su daug kuo dar tariamės, nes, pavyzdžiui, garantuoti nuolatinį mėsos tiekimą nėra paprasta“, – kalbėjo Kristinė.
Pasak Andžio, lietuviai yra dažni svečiai Rundalėje, taigi lietuviška šnekta jau ne kartą almėjo ir prie „Rezidence“ staliukų. O kokios gi čia patiekalų kainos?
„Kaip ir dera – restoraninės“, – nusijuokė Kristinė. Pavyzdžiui, sriuba kainuoja 6 eurus, užkandžiai – 6–7 eurus, karštieji patiekalai – apie 9–13 eurų.
Gamins išsinešti skirtą maistą
Pasak Andžio, restoranas „Rezidence“ tapo toks, kokį jie ir įsivaizdavo, tai nedidelis „šeimos rūpestis“. Nes, anot pašnekovo, iki verslo dar laukia ilgas kelias.
„Manome, kad reikia suteikti galimybę atvykstantiems į Rundalę žmonėms pas mus nusipirkti ir maisto išsinešti. Pavalgyti restorane reikia laiko, nors pusvalandžio, nes maistą juk dar reikia pagaminti.
Tačiau vasarą daug žmonių atvyksta turistiniais autobusais ir neturi galimybės prisėsti prie staliukų.
Praėjusią vasarą dar nebuvome tam pasirengę – dar nebuvome įsigiję specialios įrangos, pavyzdžiui, vitrininių šaldytuvų. Bet kitą turizmo sezoną juos jau turėsime“, – kalbėjo Andis.