Šios ekspozicijos tikslas – papasakoti apie aludarystės raidą Klaipėdos krašte dar nuo XIII amžiaus, paaiškinti įmonės istorijoje naudojamos erelio ir švyturio simbolikos priežastis, atskleisti tarpukario įdomybes ir sovietmečio keistenybes alaus rinkodaroje, pasidžiaugti alaus kultūros perversmu ir naujųjų laikų eksperimentais.
Kelis mėnesius visi Lietuvos gyventojai buvo kviečiami prisidėti renkant unikalią ekspoziciją ir pasidalinti namie saugomais eksponatais su naujosios alaus daryklos lankytojais. Ekspozicijos kolekcijoje saugomi aludarystės raidos įrodymai bus įdomūs tiek aludarystės gerbėjams, tiek naujų įspūdžių ieškantiems svečiams.
Šimtaprocentinis atvirumas visiems – tiek kurti, tiek pažinti
Išskirtinis naujo traukos centro bruožas – atvirumas. Ruošiant „Švyturys Brewery“ alaus daryklą naujam gyvenimui, ypatingas dėmesys buvo skirtas pilnam atvirumui ir ryšiui su gyventojais megzti – pradedant erdvių išplanavimu, baigiant pramogų turiniu.
Stiklinė siena tarp modernaus gastrobaro ir alaus daryklos leis laisvai stebėti vidinius gamyboje vykstančius procesus.
Norint į alaus gamybą pažvelgti iš dar arčiau, daryklos lankytojai bus kviečiami sudalyvauti atvirose ekskursijose po gamybines patalpas ir čia pat vykstančio proceso rezultatų degustacijose.
Galiausiai, ne tik pajūrio, bet ir visos Lietuvos gyventojai buvo kviečiami pasidalinti asmeninėse kolekcijose saugomais eksponatais, taigi tą padarę žmonės prisidėjo prie „Švyturys Brewery“ aludarystės istorijos muziejaus sukūrimo.
„Siekėme sukurti atvirą ir įvairiapusį traukos centrą, atnešantį Klaipėdai naujų vėjų ir svečių iš kitų miestų. Norime lankytojams kitaip, interaktyviai praskaidrinti laiką – parodyti alaus virimą iš arti, tikrais pavyzdžiais papasakoti, kaip istoriškai keitėsi aludarystės ir alaus vartojimo supratimas. O naujausias tradicijas parodysime savo gastrobaro modernumu, išmokysime lankytojus apie alaus vartojimo kultūrą ir maisto priderinimą“ – pasakoja „Švyturys-Utenos alus“ marketingo vadovas Andrius Bagdzevičius.
Koncepciją užbaigia gastrobaro šeimininkų šiluma ir idėjos
Ne mažiau svarbi ir galimybė artimai susipažinti su naująja alaus pateikimo ir vartojimo kultūra bei aplinka. Pačioje darykloje įsikūrusio gastrobaro „Švyturys Bhouse“ šeimininkai turi paruošę įvairiausių pramogų ir veiklų savo svečiams. Pradedant apgalvotu meniu, derančiu prie skirtingiausių alaus rūšių, baigiant kokybiškiausiais produktais ir savo žiniomis čia besidalinsiančiais ekspertais, jau po kelių apsilankymų gastrobare bus galima save laikyti aludarystės ir naujosios vartojimo kultūros specialistais.
Kaip teigia naujojo gastrobaro vadovai Martyna Feser ir Raimondas Baublys – prieš atidarymą nuotaiką geriausiai apibūdina žodžiai „greičiau pradedam, nes nebegalim sulaukti“. Šeimininkų duetas teigia, kad nuo pat pirmųjų pasiruošimo darbų tikėjosi, kad bus įdomūs lankytojams, tačiau tuo jau nė kiek neabejoja.
„Su puikia komanda pašonėje jaučiamės užtikrintai ir mėgaujamės tepdami paskutinius štrichus prieš didįjį atidarymą. Esame ne tik paruošę staigmenų svečiams artimiausiu metu, bet ir turime nesuskaičiuojamą galybę idėjų į priekį. O dar net neatsidarius, didžiausių Lietuvos portalų jau esame minimi kaip vienas patraukliausių pramogautojų traukos centrų pajūryje. Laikome tai geru ženklu!“ - gerų emocijų nestokoja „Švyturys Bhouse“ šeimininkai.