Restoranas tokiu pačiu pavadinimu veikia ir Vilniuje, tačiau lietuviai nusprendė plėstis į mėsainių tėvynę. „Drama Burger“ šefas Simas Slabačiauskas bus pirmasis lietuvis, atidaręs išskirtinį mėsainių restoraną Amerikoje.
„Turėdami sėkmingą prekinį ženklą namie, mes ieškojome galimybės plėstis, ir Amerika tapo didžiausiu iššūkiu – juk tai mėsainio tėvynė“, – sako S.Slabačiauskas. Penktadienį jis kartu su kitais tautiečiais Tampoje ir atidarys „Drama Burger“.
Tiesa, mėsainių restoranas pradėjo veikti kiek anksčiau, tačiau oficialiai lankytojus pakvies tik šį penktadienį.
„Mes buvome pirmieji Lietuvoje, pasiūlę naminių mėsainių idėją. Dabar atrodo, kad mes esame pionieriai pasiūlydami europietiškų mėsainių kitose šalyse“, – „Tampa Bay Time“ sakė S.Slabačiauskas.
Lietuviai praėjusiais metais įsigijo nušnerkštą pastatą, kuriame anksčiau veikė kinų restoranas ir jį pavertė kone meno kūriniu. Baltas pastatas su dailininko Davido Schiesserio piešiniais matomas jau iš toli ir išsiskiria iš kitų gatvės kavinių.
„Tampa Bay Times“ jau išsiaiškino, kad lietuviai atidarė neeilinių mėsainių restoraną. Jų kainos prasideda nuo 9 JAV dolerių. Tačiau jau pirmą veiklos dieną visi mėsainiai buvo išgraibstyti, tad lietuviams teko atsiprašinėti.
„Drama Burger“ Floridos valstijos gyventojams pasiūlė ir lietuvišką skrudintą duoną.
Kritikų vertinimu, verčiausi dėmesio bus naujojo restorano siūlomi pastrami mėsainiai. Juos gaminant devynias dienas ruošiama jautiena: savaitę rūkoma, dvi dienas verdama žemoje temperatūroje ir po to plonai supjaustoma.
„Drama Burger“ mėsainių kepėjas Adomas Jagnoras jautieną marinuoja net savaitę, stebisi JAV žurnalistai, o į mėsainius įdeda įvairios rūšies mėsos, grybų, ispaniškos dešros chorizo.
Naujasis restoranas savo eksterjeru nustebino Floridos žurnalistus, o meniu jau yra plačiai nagrinėjamas vietos kulinarijos ekspertų.