Maisto išvežiotojų į namus atstovai tikina, jog tiek per Kūčias, tiek per Kalėdas darbo apstu – užsakymų skaičiai šauna į viršų.
„Išties pastebime, kad šventiniu laikotarpiu, įskaitant ir Kūčias, maisto užsakymų skaičius būna išaugęs. Kasmet stebime užsakymų skaičiaus augimą kalėdiniu laikotarpiu, o tai rodo, kad ši tendencija tik stiprėja“, – naujienų portalui Lrytas sakė Piret Pert, „Wolt“ komunikacijos vadovė Baltijos šalyse.
Anot kalbintų pašnekovų, keičiasi ir vakarienės valgiaraštis.
„Pastebime tendenciją, kad šeimos vis dažniau renkasi užsisakyti įvairių pasaulio virtuvių patiekalus savo susibūrimams, taip pat ir per Kūčias bei Kalėdas. Šis pokytis rodo, kad per šventes vis dažniau norima paragauti ne tik tradicinių patiekalų, bet ir kiek paįvairinti pasirinkimą“, – komentavo Jaagupas Jalakasas, „Bolt Food“ generalinis vadovas Lietuvoje ir Estijoje.
Išsiskiria vienas patiekalas
„Nors paruoštų patiekalų užsakymas Kūčių vakarienei nėra visiškai naujas reiškinys, pastebime, kad tarp lietuvių toks sprendimas tampa vis populiaresnis. Greitas tempas ir šiuolaikinis gyvenimo būdas, orientuotas į patogumą ir laiko taupymą, skatina žmones atsisakyti papildomos ruošos virtuvėje ir rinktis maisto pristatymo paslaugas – tokiu būdu siekiama sutaupyti laiko ir jį skirti artimiesiems“, – kalbėjo P.Pert.
Anot jos, tradiciniai lietuviški patiekalai, tokie kaip silkė, burokėlių ar grybų salotos, tikriausiai visuomet išliks Kūčių vakarienės pagrindu, o lietuviai jau paruoštą 12 patiekalų vakarienę užsako iš restoranų.
„Kitas labai paklausus pasirinkimas – šaldyti patiekalai, suteikiantys vakarienės šeimininkams gerą ir patogų būdą pasiruošti šventiniam vakarui“, – tendencijomis dalijosi pašnekovė.
Pastebima, jog lietuviai vis dažniau renkasi ir ne tokius tradicinius patiekalus, o per Kūčias vieno patiekalo populiarumas ypač šoka viršun.
„Greta įprastų patiekalų lietuviai vis dažniau užsisako sušių, falafelių, azijietiškų patiekalų su krevetėmis bei sumuštinukų su žuvies filė, o patys populiariausi patiekalai Kūčių dieną – sušių rinkiniai“, – sakė įmonės atstovė.
Panašia patirtimi dalijosi ir J.Jalakasas.
„Ryški tendencija, kurią pastebime, yra Azijos virtuvės patiekalų populiarumas Kūčių ir Kalėdų dienomis, o ypač populiarūs yra sušiai“, – tikino pašnekovas.