Daugiau nei tik alternatyva bankui: kredito unijose – kasdienės paslaugos ir lankstus požiūris

2024 m. spalio 23 d. 11:25
Nemažai gyventojų jaučia neužtikrintumą priimdami finansinius sprendimus, todėl vengia keisti finansų įstaigas, net jei šios neatitinka jų lūkesčių. Vis dėlto dar kartais nepelnytai pamirštamos kredito unijos vis dažniau atsiskleidžia kaip patraukli alternatyva bankams. Kokiomis aplinkybėmis kredito unija gali tapti pirmuoju pasirinkimu tarp kitų finansų įstaigų? Į šį klausimą atsako LKU kredito unijų grupė, jungianti 45 kredito unijas visoje Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (4)
1. Plati finansinių paslaugų įvairovė
Nors kredito unijos sėkmingai veikia Lietuvoje jau bene 30 metų, vis dar esama įsitikinimų, kad šiose finansų įstaigose galima gauti tik paskolą. Visuomenėje vyrauja segmentuotas kredito unijų supratimas, tartum šios teikia siaurą ir tik specializuotų paslaugų spektrą.
Tiesa yra tokia, kad LKU kredito unijų grupė klientams siūlo visas pagrindines kasdienės bankininkystės paslaugas. Unijų klientai, visai kaip ir komerciniuose bankuose, gali atsidaryti mokėjimo sąskaitą, į kurią gauna darbo užmokestį ir kitas pajamas, taip pat naudojasi „Mastercard“ debeto ir kredito kortelėmis. Be to, kasdienės finansinės operacijos yra pasiekiamos per intuityviai ir lengvai naudojamas sistemas – mobiliąją programėlę arba elektroninę bankininkystę. Nederėtų pamiršti ir paskolų būstui ir vartojimui bei indėlių, už kuriuos siūlomos palūkanos – vienos didžiausių rinkoje.
Dar daugiau, LKU grupė siūlo momentinių mokėjimų paslaugą, leidžiančią pervesti arba gauti lėšas vos per kelias sekundes bet kuriuo paros metu. Tai rodo, kad kredito unijos ne tik užpildo tam tikras rinkos nišas, bet ir yra konkurencinga alternatyva tiems, kurie ieško lankstesnių, asmeninius poreikius atitinkančių finansinių sprendimų.
2. Platus klientų aptarnavimo vietų tinklas
Bankams mažinant klientų aptarnavimo vietų skaičių regionuose, ženkli dalis gyventojų susiduria su sunkumais gauti tiesiogines konsultacijas ir susitvarkyti finansinius reikalus savo mieste ar miestelyje. Dėl to gali tekti keliauti kelis ar net keliasdešimt kilometrų, kas gali būti nepatogu ir pareikalauti laiko.
Kredito unijos, priešingai, stiprina ryšį su vietos bendruomenėmis ir užtikrina finansinių paslaugų prieinamumą visoje šalies teritorijoje. LKU kredito unijų grupė sudaro platų, daugiau nei 100 klientų aptarnavimo vietų tinklą, kuris siekia ir nuo rajono centrų nutolusius miestelius. Tokiu būdu LKU grupė jau suvienijo per 135 tūkst. narių, kurie naudojasi kredito unijų paslaugomis.
LKU mokėjimo kortelių turėtojai gali patraukliais įkainiais naudotis pinigų išgryninimo ir įnešimo paslaugomis bankomatuose „MEDUS“, „Bankomatas.lt“ tinkluose bei „Perlo“ terminaluose.
Taip pat svarbu, kad net ir nebūnant kredito unijos nariu, joje galima apmokėti mokesčius už komunalines paslaugas, kai kuriose unijose išsigryninti lėšas iš kitos finansų įstaigos mokėjimo kortelės ar įsigyti draudimą.
Toks bendruomeniškumo ir prieinamumo modelis užtikrina, kad klientams nereikėtų toli keliauti dėl finansinių klausimų sprendimo, todėl kredito unijų paslaugos tampa itin patogios ne tik didmiesčių, bet ir regionų gyventojams.
3. Individualus požiūris
Anot Lietuvos statistikos departamento, per 10 metų dirbančiųjų pagal individualios veiklos pažymą ar verslo liudijimą išaugo daugiau nei 2 kartus. Visgi dirbantieji savarankiškai arba pajamas gaunantys užsienyje vis dar neretai susiduria su nemalonumais, kai nusprendus pasiskolinti sulaukiama neigiamo finansų įstaigos atsako.
LKU grupė yra bendruomenė, kurioje kiekvienas žmogus yra svarbus, o kiekviena istorija – unikali. LKU grupei priklausančios kredito unijos skiria individualų dėmesį, kad įsigilintų į kliento unikalią situaciją ir atrastų jam tinkamą finansavimo sprendimą. Unijos finansuoja naujos, senos ir nebaigtos statybos butus be gyvenamuosius, poilsio ar sodo namus. Kredito unijos gali finansuoti iki 85 procentų būsto vertės. Taip pat teikiamos paskolos su valstybės subsidija pirmąjį būstą norinčioms įsigyti arba statyti jaunoms šeimoms.
Čia teikiamas finansavimas ne tik individualias pajamas gaunantiems klientams, bet ir paskolos asmenims, dirbantiems užsienyje.
4. Sprendimai jau turintiems finansinių įsipareigojimų
Finansų ekspertai primena, kad asmenims, turintiems kelis finansinius įsipareigojimus vienoje ar keliose finansų įstaigose, verta apsvarstyti refinansavimo galimybę kredito unijoje.
Refinansavimas – tai turimų finansinių įsipareigojimų (pavyzdžiui, vartojimo ar būsto paskolų, lizingo, kredito kortelių ir kt.) padengimas, kai viena paskolos sutartimi gali būti padengiami kiti turimi įsipareigojimai esamiems kreditoriams.
Tinkamai pritaikytas refinansavimas ne tik palengvina įsipareigojimų valdymą, bet ilgalaikėje perspektyvoje gali prisidėti prie finansinės naštos sumažinimo. Mat refinansavus turimas paskolas vienoje finansų įstaigoje, lieka tik viena sutartis ir viena mėnesio įmoka. Kredito unijos taip pat dar kartą įvertina kliento finansinę situaciją, todėl dažnai gali pasiūlyti palankesnes paskolos sąlygas, pavyzdžiui, ilgesnį jos grąžinimo laikotarpį ar mažesnę palūkanų normą.
Jei norite sužinoti savo galimybes pasiskolinti arba refinansuoti turimus įsipareigojimus, galite kreiptis į artimiausią LKU grupės kredito uniją arba užpildyti paraišką internete www.lku.lt ir gauti net kelių LKU grupės kredito unijų pasiūlymus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.