Konkurencijos taryba tarė žodį: „Kesko Senukai“ vadovo A. Rakausko bendrovė gali pirkti „PayRay Bank“

2024 m. spalio 22 d. 17:38
Ūla Klimaševska
Konkurencijos taryba leido „Kesko Senukai Lithuania“ grupės prezidento Artūro Rakausko valdomai bendrovei „ERA Family Finance“ įsigyti 100 proc. banko „PayRay Bank“, susidūrusio su Lietuvos banko (LB) sankcijomis, akcijų.
Daugiau nuotraukų (1)
„Įvertinusi su sandoriu susijusias aplinkybes, Konkurencijos taryba konstatavo, kad dėl numatomos vykdyti koncentracijos nebus sukurta ar sustiprinta dominuojanti padėtis arba itin apribota konkurencija atitinkamose rinkose“, – antradienį nurodė Konkurencijos taryba.
„PayRay“ kontrolę įgyjanti „ERA Family Finance“ yra šio sandorio įgyvendinimo tikslais A.Rakausko įsteigta bendrovė.
„PayRay Bank“ teikia finansines paslaugas smulkiam ir vidutiniam verslui. Lietuvoje įmonė teikia paskolų, faktoringo bei lizingo paslaugas, susijusi bendrovė Latvijoje – finansavimo paslaugas verslui. Kaip skelbta žiniasklaidoje, banko akcininkas yra Liuksemburge registruotas holdingas „2404 S.A.“, galutiniai įmonės akcininkai yra italų kilmės verslininkai Luigi Grandi ir Gabriele Balducci.
Šių metų pradžioje centrinis bankas „PayRay“ veikloje nustatė įvairių teisės aktų pažeidimų bei trūkumų, susijusių su apskaita, kredito rizikos valdymu, funkcijų perdavimu ir kt. Už tai bankui buvo skirta skirta 210 tūkst. eurų bauda, taip pat kitos poveikio priemonės ir įpareigojimai. Anot LB, jam nebuvo teikiama informacija apie visos finansinės grupės, kuriai priklauso „PayRay“, finansinę būklę.
Apie numatomą įvykdyti koncentraciją privaloma pranešti Konkurencijos tarybai ir gauti leidimą, jeigu koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų suminės bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją metais yra didesnės negu 20 mln. eurų ir jeigu kiekvieno mažiausiai iš dviejų koncentracijoje dalyvaujančių ūkio subjektų bendrosios pajamos paskutiniais prieš koncentraciją metais yra didesnės negu 2 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.