„Telia“ atleidžia perpus mažiau darbuotojų, nei planavo anksčiau

2024 m. spalio 22 d. 13:15
Žygimantas Šilobritas
Didžiausia telekomunikacijų bendrovė Lietuvoje „Telia Lietuva“ atleidžia 102 darbuotojus, praneša Užimtumo tarnyba. Kaip informuoja „Telia Lietuvos“ atstovas spaudai Audrius Stasiulaitis – taip bendrovė pabaigia prieš kurį laiką skelbtos pokyčių programos pozicijų naikinimo dalį.
Daugiau nuotraukų (2)
„Tai nėra pirmas ar antras atleidimo etapas, „Telia“ užbaigė atleidimų programą“, – Eltai teigė A. Stasiulaitis.
Anot Užimtumo tarnybos, daugiausiai atleidžiama telekomunikacijų inžinierių – 23, nuotolinio klientų informavimo tarnautojų – 12, valdybos ir organizavimo analitikų – 8 bei po 7 sistemų analitikus, pagalbos informacinių ir ryšių technologijų sistemų technikų. Juos numatoma atleisti nuo 2024 m. lapkričio 14 d. iki 2025 m. sausio 14 d.
Darbuotojų atleidimas vykdomas dėl pokyčių programos, kuria siekiama optimizuoti ir efektyviau valdyti bendrovės veiklą bei turėti konkurencingą kaštų bazę.
Kaip aiškina A. Stasiulaitis, nors „Telia Lietuva“ rugsėjį skelbė, kad atleis 200 darbuotojų, atleidžiama du kartus mažiau. Anot jo, kadangi buvo planuojama atsisakyti pozicijų, buvo sumažinta tuščių darbo vietų, atsisakyta kai kurių laikinų ar kontraktuotų darbuotojų paslaugų.
„Iš tų „Telios“ 200, kurie buvo skelbiami, mes atleidžiame 100. Čia yra viskas. Reikia turėti mintyje, kad remiamės darbuotojų skaičiumi nuo 2023 m. gruodžio iki 2024 m. gruodžio. Tai realūs 100 darbuotojų gavo lapelius. Kitas 100 – natūrali darbuotojų kaita, buvusios tuščios vietos, be kurių sugebėjome apsieiti arba išorės darbuotojai, laikini ar subkontraktiniai asmenys“, – Eltai aiškino jis.
„Tai realių darbuotojų atleidžiame per pus mažiau, nei skelbiama“, – tvirtina jis.
Registrų centrui pateiktais duomenimis, 2023 m. „Telia Lietuva“ pelnas siekė 63,6 mln. eurų, o 2022 m. – 56,4 mln. eurų. Bendrovė „Sodrai“ skolų neturėjo.
Užimtumo tarnybos duomenimis, viso kompanijoje dirba 1855 darbuotojai.
ELTA primena, kad didžiausia telekomunikacijų bendrovės „Telia Lietuva“ akcininkė – Švedijos „Telia Company AB“ rugsėjį pradėjo pokyčių programą ir Lietuvoje planavo darbuotojų skaičių mažinti apie 400 pozicijų. Planuota, kad „Telia Lietuva“ darbuotojų kiekis sumažės 200, likęs pozicijų naikinimas įvyks bendrovės dukterinėje įmonėje „Telia Global Services Lithuania“.
Visoje įmonių grupėje per 2024 m. planuota panaikinti apie 3000 pozicijų, taip sumažinant ir įmonių grupės personalo skaičių.
Šie atleidimai yra dalis pokyčių, kuriais siekiama supaprastinti įmonės veiklą Šiaurės ir Baltijos šalyse.
TeliaatleidimasDarbas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.