Po žinios apie I. Trinkūnaitės sulaikymą – pranašiški tėvo žodžiai: žinomas verslininkas savo dukterį įspėjo jau anksčiau

2024 m. spalio 17 d. 09:23
Lrytas.lt
Trečiadienį šalį apskriejus žiniai, jog teisėsauga tyrime dėl galimų finansinių nusikaltimų sulaikė finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ savininkę Ievą Trinkūnaitę, jos sugyventinį Vilhelmą Germaną bei buvusios socialinės apsaugos ir darbo ministrės, konservatorės Monikos Navickienės vyrą Mindaugą Navicką, prabilo ir verslo pasaulyje gerai žinomas I.Trinkūnaitės tėvas. Aiškėja, jog vyras jau anksčiau buvo įspėjęs savo dukrą, tačiau ši tėvo patarimų nepaklausė.
Daugiau nuotraukų (1)
Portalui Delfi I.Trinkūnaitės tėvas verslininkas, „SPA Vilnius“ įkūrėjas Valdas Trinkūnas pasakojo dukrą dar anksčiau bandęs atkalbėti nuo santykių su V.Germanu užmezgimo.
„Aš kažkada, pačioje pradžioje sakiau, kad rekomenduoju nedaryti to. Bet ji tai padarė, dabar, žinoma, tokia situacija“, – sakė V.Trinkūnas.
Kaip skelbta trečiadienį vakare, tyrime dėl galimų finansinių nusikaltimų teisėsauga sulaikė ir daugiau žmonių, buvo atliekamos kratos.
Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos vadovas Rolandas Kiškis daugiau detalių apie sulaikymus neatskleidė, tačiau pabrėžė, kad planuojama spaudos konferencija. Jog bus rengiama spaudos konferencija, Lrytui patvirtino ir Generalinė prokuratūra. Tačiau kada ji įvyks – dar neaišku.
Primename, kad, patikrinimą dėl „Foxpay“ atliekant Lietuvos bankui, ikiteisminį tyrimą dėl įmonės veiklos yra pradėjusi ir Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT). LB taip pat pranešė, kad papildomai kontroliuos centrinio banko nurodymų nesilaikančios finansinių technologijų įmonės „Foxpay“ per mokėjimų sistemą „Centrolink“ teikiamas viešąsias paslaugas, centriniam bankui nustačius, kad įmonė toliau vykdė mokėjimo operacijas tarp privačių fizinių bei juridinių asmenų.
Paaiškėjo, kad „Foxpay“ vyriausybinės Nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių objektų apsaugos koordinavimo komisijos akiratyje atsidūrė, kai pastaroji neleido „Foxpay“ savininkei I.Trinkūnaitei įsigyti įmonės „LITLAB“, kurios pagrindinis akcininkas – M.Navickienės sutuoktinis M.Navickas. Komisijos vertinimu, investuotoja I.Trinkūnaitė neatitinka nacionalinės svarbos objektų apsaugos įstatyme keliamų reikalavimų.
M.Navickas „Foxpay“ valdyboje dirbo nuo 2022 m., nuo 2023 m. pabaigos iki 2024 m. pradžios buvo šios įmonės direktoriumi. LB pradėjus tyrimus, M.Navickas pasitraukė iš „Foxpay“ valdybos.
M.Navickienė yra teigusi, jog I.Trinkūnaitė yra tolima jos giminaitė – vyro brolio žmonos sesuo. Anot politikės, su ja politikė bendrauja retai, o apie I.Trinkūnaitės sugyventinio V.Germano praeitį su teisėsauga nieko nežinojo. Pernai ministrė kartu su I.Trinkūnaite V.Germanu privačiu lėktuvu skrido į Dubajų, vėliau dėl to kilus skandalui M.Navickienė pasitraukė iš ministrės posto.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.