Kėdainių savivaldybės vadovai susitiko su „Nordic Sugar Kėdainiai“ ir „Lifosa“ atstovais dėl įmonėse nustatytos kvapų taršos

2024 m. spalio 17 d. 13:24
Kėdainių rajono savivaldybės meras Valentinas Tamulis ir administracijos direktorius Gintautas Muznikas šią savaitę susitiko su rajone veikiančių įmonių „Lifosos“ ir „Nordic Sugar Kėdainiai“ dėl įmonėse nustatytos padidėjusios kvapų taršos, praneša savivaldybė.
Daugiau nuotraukų (2)
Pranešama, kad susitikimo metu „Nordic Sugar Kėdainiai“ vadovai patikino, jog pakartotinai kreipėsi į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą (NVSC) bei nepriklausomą akredituotą Latvijos laboratoriją, kad tyrimai būtų pakartoti. Šiuo metu įmonė laukia tyrimo rezultatų, praneša Kėdainių savivaldybė.
„Jeigu tyrimų rezultatai bus tokie pat kaip per pirmąją patikrą, bendrovės vadovai įsipareigojo ieškoti galimybių mažinti sklindančius kvapus“, – skelbiama pranešime.
Pranešama, kad „Lifosa“ atstovai taip pat ėmėsi veiksmų, jog įsitikintų, ar NVSC patikros rezultatai yra teisingi.
„Įmonės vadovai kreipėsi į nepriklausomą įstaigą, kuri paims mėginius ir juos pateiks NVSC priežiūros laboratorijai. Bendrovė tyrimą atlieka savo iniciatyva. Informacija apie tyrimo rezultatus bus pateikta visuomenei“, – skelbia savivaldybė.
Nurodoma, kad Kėdainių rajono savivaldybės vadovai nėra gavę oficialių NVSC tyrimų išvadų, tad kreipėsi į šios įstaigos atstovus su prašymu šią informaciją pateikti.
Anksčiau šią savaitę skelbta, kad Kėdainiuose kvapų emisijos tyrimus atlikęs Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) nustatė, kad įmonėse „Lifosa“ ir „Nordic Sugar“ kvapų emisija šimtais kartų viršijo normas, skelbia interneto portalas „Rinkos aikštė“.
Skelbiama, kad įmonėje „Lifosa“ iš fosforo rūgšties cecho paimti mėginiai leistiną normą viršijo iki 155 kartų, iš sieros rūgšties cecho – 33 kartus, monoamonio fosfato gamybos skyriuje – 59 kartus, amofoso ceche iki 76 kartų, o aliuminio fluorido ceche – iki 4 kartų. Įmonei duotas nurodymas pašalinti nustatytus pažeidimus iki 2024 m. gruodžio 10 d., rašo žiniasklaida.
Tuo metu „Nordic Sugar Kėdainiai“ bendrovėje didžiausi kvapo emisijos rodiklio viršijimai nustatyti I kategorijos vandens aušinimo aušintuve, kur Taršos integruotos prevencijos ir kontrolės leidime nustatytas kvapo emisijos rodiklis buvo viršytas 264 kartus, o Syvų saturavimo ceche – iki 14 kartų, skelbia „Rinkos aikštė“. Skelbiama, kad pažeidimus įmonei nurodyta pašalinti iki 2025 m. sausio 4 d.
Kėdainiaiaplinkos taršaLifosa
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.