Didelės naujienos pirkėjams – nuo 2025 m. kovo „Lidl“ parduotuvėse šios prekės nebeišvysite

2024 m. spalio 16 d. 10:32
Nuo 2025 metų kovo prekybos tinklas „Lidl Lietuva“ nebeprekiaus narvuose laikomų vištų kiaušiniais. Šis sprendimas – vienas iš prekybos tinklo tvarumo strategijos žingsnių, siekiant prisidėti prie gyvūnų gerovės standartų gerinimo ir užtikrinti kuo tvaresnį asortimento pasirinkimą pirkėjams, rašoma pranešime žinasklaidai.
Daugiau nuotraukų (2)
Pasak „Lidl Lietuva“ pirkimų tvarumo specialistės Karolinos Labulytės, įsipareigojimas nutraukti prekybą narvuose laikomų vištų kiaušiniais į bendrovės tvarumo strategiją buvo įtrauktas dar 2016 metais. Visą šį laiką įmonė nuosekliai eina užsibrėžto tikslo link.
„Siekiant prisidėti prie gyvūnų gerovės užtikrinimo, nuo 2025-ųjų kovo 1 dienos nebeprekiausime privataus prekės ženklo narvuose laikomų vištų kiaušiniais šviežių kiaušinių asortimente. Taip pat skirsime dėmesį ir privačių prekės ženklų gaminiams – nuo 2026 metų kovo 1 dienos narvuose laikomų vištų kiaušinių nebenaudosime ir privačių prekės ženklų produktų sudėtyse“, – sako K. Labulytė.
Prekybos tinklas pastebi, kad pirkėjų sąmoningumas, įsigyjant šviežius kiaušinius, auga – jie vis dažniau atkreipia dėmesį į tvaresnes alternatyvas ir renkasi laisvai laikomų vištų kiaušinius, ant kraiko laikomų vištų kiaušinius ar bei ekologiškus.
Atstovės teigimu, jau dabar 71,5 proc. nuolatinio „Lidl Lietuva“ šviežių kiaušinių asortimento sudaro ne narvuose laikomų vištų kiaušiniai: 42,9 proc. – ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai, o 28,6 proc. – ekologiški laisvai laikomų vištų kiaušiniai.
„Mūsų asortimente – trijų rūšių ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai, laisvai laikomų vištų bei ekologiški kiaušiniai. Iki 2025-ųjų, kol iš asortimento bus išimti narvuose laikomų vištų kiaušiniai, šios dalys bus palaipsniui didinamos.
Be to, jau dabar didelėje dalyje mūsų privataus prekės ženklo konditerijos, kulinarijos, kepinių gaminių yra naudojami ne narvuose laikomų vištų kiaušiniai. Sieksime, kad iki 2026-ųjų kovo 1 dienos šis pokytis būtų įgyvendintas ir likusiuose privataus prekės ženklo produktuose“, – pasakoja K. Labulytė.
Atskirti, kaip laikomos kiaušinius padėjusios vištos, galima pagal žymėjimą ant kiaušinių: „0“ pažymėti kiaušiniai buvo padėti laisvai laikomų vištų, „1“ reiškia, kad kiaušinį padėjusi višta turi mažiau erdvės, tačiau vis dar gali laisvai išeiti į lauką, o ant kraiko laikomų vištų kiaušiniai žymimi numeriu „2“.
Šis skaičius reiškia, kad gyvūnas turi pakankamai erdvės judėti, tačiau yra laikomas uždaroje patalpoje. „3“ numeris informuoja vartotojus, kad kiaušinius padėjusios vištos yra laikomos narvuose.
Lidlparduotuvėkiaušiniai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.