Parlamente pritarta pokyčiams dėl paramos teikimo: tam tikrais atvejais nebereikės notaro paslaugų

2024 m. spalio 15 d. 10:55
Jadvyga Bieliavska
Seimas supaprastino paramos nevyriausybininkams teikimo procedūras. Įsigaliojus antradienį priimtoms Civilinio kodekso (CK) pataisoms, jei paramos sutarties suma yra ne didesnė kaip 100 tūkst. eurų, jos nebereikės tvirtinti pas notarą.
Daugiau nuotraukų (1)
Dar pavasarį CK pataisas Seimui pateikęs Liberalų sąjūdžio frakcijos narys Andrius Bagdonas sako, kad pasiūlytas reguliavimas yra itin reikšmingos NVO sektoriui.
„Paramos teikėjai galės greičiau ir efektyviau skirti paramą be perteklinių kliūčių. Naujos kodekso nuostatos leis sudaryti paramos sutartį iki 100 000 eurų be perteklinio notaro patvirtinimo“, – sako A.Bagdonas.
Anot jo, tai ne tik pagreitins paramos teikimo procesą, bet ir paskatins daugiau asmenų prisidėti prie svarbių pilietinių iniciatyvų.
„Atsisakius perteklinio sutarties tvirtinimo pas notarą bus ne tik sumažinta biurokratinė našta, bet ir sutaupomos lėšos“, – sakė A.Bagdonas.
Jo nuomone, tai yra reikšmingi pakeitimai, kurie paskatins mecenatystę Lietuvoje.
Už CK pataisas antradienį balsavo 97 Seimo nariai, niekas nebuvo prieš, 1 parlamentaras susilaikė.
Pagal dabar galiojančią CK nuostatą, paramos sutartis, kurios suma didesnė kaip 14 500 eurų, turi būti tvirtinama pas notarą.
ParamaprocedūraSeimas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.