Paaiškėjo, kada šildymo sezoną pradės Vilnius

2024 m. spalio 8 d. 16:17
Sostinėje šildymo sezoną planuojama pradėti ateinantį pirmadienį.
Daugiau nuotraukų (1)
Pranešama, kad šiuo metu šildymo kaina sostinėje siekia 5,83 ct/kWh be PVM ir yra 27 proc. mažesnė nei praėjusių metų spalį.
„Atsižvelgiant į dabartinę situaciją, šilumos kaina Vilniuje turėtų išlikti patraukli ir konkurencinga kaip ir praėjusį šildymo sezoną, tačiau šį šildymo sezoną visoje šalyje centralizuotam šildymui nebus taikoma PVM lengvata, todėl šilumos sąskaitose gyventojai jau matys 9 proc. PVM tarifą, mokamą valstybei. Taip pat didžiąją dalį šilumos kainos lems nepriklausomų šilumos gamintojų (NŠG) parduodamos šilumos kaina šilumos aukcionuose“, – skelbia Vilniaus miesto savivaldybė.
Kaip įprasta, nuo šildymo sezono paskelbimo pradžios šiluma vilniečių namus pasieks palaipsniui.
Pirmą – antrą dienomis šildymas bus įjungtas Fabijoniškių, Šeškinės, Pilaitės, Senamiesčio, Šnipiškių, Karoliniškių, Lazdynų, Naujosios Vilnios, Baltupių ir Grigiškių mikrorajonuose.
Antrą – trečią dienomis – Antakalnio, Žirmūnų, Pašilaičių, Viršuliškių, Justiniškių, Žvėryno, Naujamiesčio, Kirtimų mikrorajonuose. Trečią – ketvirtą dienomis šildymas pasieks Panerių, Naujininkų, Rasų, Vilkpėdės ir Verkių mikrorajonus.
ELTA primena, kad antradienį šildymas buvo įjungtas Panevėžio biudžetinėse įstaigose, įmonėse ir gyvenamuosiuose namuose, trečiadienį tai ketina padaryti ir Klaipėda.
Nuo trečiadienio šildymo sezoną ketinama pradėti ir Šiauliuose. Tuo metu praėjusį trečiadienį šildymą pradėjo Tauragės ir Vilniaus rajonų savivaldybės.
Tauragėje šildymas įjungtas visiems gyventojams, o Vilniaus rajone – švietimo ir gydymo įstaigose. Nuo spalio 3 d. šildymo sezoną taip pat pradėjo Radviliškio ir Pakruojo rajono savivaldybės, šildymas įjungtas ir Pasvalio, Mažeikių rajonų savivaldybėse.
Potvarkį dėl šildymo sezono pradžios Jonavos rajono įstaigose pasirašė ir laikinai mero pareigas einantis Rimantas Sinkevičius. Čia praėjusią savaitę pradėtas šildymas ikimokyklinėse įstaigose, bendrojo lavinimo mokyklose ir kitose mokymo įstaigose, taip pat Jonavos rajono gydymo ir slaugos įstaigose.
šildymasVilniussezonas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.