Nepraleiskite šventinės prekybos sezono pradžios!

2024 m. spalio 1 d. 09:52
„Pigu.lt“ prekybos centre internete per Juodąjį penktadienį ir prieškalėdiniu laikotarpiu lankytojų srautas padidėja apie 30 procentų, o užsakymų skaičius išauga vidutiniškai 60 procentų, palyginti su įprastomis apsipirkimo dienomis. Ko turėtų imtis prekybininkai jau dabar, kad nepraleistų aktyviausio prekybos sezono ir būtų ten, kur dovanomis apsirūpina šiuolaikinis pirkėjas – internete?
Daugiau nuotraukų (1)
Didžioji metų prekyba prasideda jau lapkritį ir tęsiasi iki gruodžio pabaigos. Skaičiuojama, kad Juodojo penktadienio akcijų metu „Pigu.lt“ Marketplace pardavėjai gauna apie 40 užsakymų per minutę, o prieškalėdiniu laikotarpiu – apie 26 užsakymų per minutę.
Akivaizdu, kad lapkritį ir gruodį yra e. prekybos pikas, kai atsiveria galimybė parduoti ir uždirbti daugiausia. Šią progą būtina išnaudoti visiems pardavėjams. Ir tai nėra itin sudėtinga padaryti, jei pasinaudosite pardavėjams sukurta e-prekybos platforma su visa reikiama infrastruktūra – marketplace’u. Tačiau norint suspėti į didžiąją prieššventinę prekybą jau reikėtų labai suskubti.
5 žingsniai prekybai „Pigu.lt“ Marketplace
Pirmas žingsnis: Užsiregistruokite! Žengę šį žingsnį DABAR, galėsite pradėti prekybą prieš Juodojo penktadienio išpardavimus ir Kalėdas – visi formalumai ir pasiruošimo prekybai procesai gali užtrukti 3–4 savaites.
Antrasis žingsnis: Pasirašykite sutartį. Po šio žingsnio gausite prisijungimus prie „Pigu.lt“ marketplace’o pardavėjų vidinės sistemos, per kurią valdysite savo asortimentą ir pirkėjų užsakymus.
Trečiasis žingsnis: Pasiruoškite prekiauti. Kiekvienas pardavėjas turi paruošti kokybiškus prekių aprašymus ir nuotraukas. Jei planuojate prekiauti ir už Lietuvos ribų, prekių aprašymus reikia parengti atitinkamomis kalbomis.
Ketvirtas žingsnis: Paruoškite specialių pasiūlymų. Pagalvokite apie specialius šventinius rinkinius, šventinį įpakavimą ar nedideles dovanėles tiems, kurie perka už tam tikrą pinigų sumą. Skatinkite pardavimus.
Penktas žingsnis: Parduokite ir uždirbkite! Sekite ir analizuokite pardavimo duomenis: stebėkite, kokias prekes pirkėjai peržiūri, kokias daugiausiai perka, kurias grąžina – dėl kokių priežasčių. Padarykite išvadas ir pasiruoškite sėkmingam kitų metų prekybos piko sezonui.
„Pigu.lt“ yra didžiausios Baltijos šalyse e. prekybos bendrovės „PHH Group“ Marketplace’o dalis, o tai reiškia, kad su vienu prisijungimu pardavėjai gali prekiauti net 4 šalyse: Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje ir Suomijoje. Tai atveria dar didesnes galimybes pasiekti skirtingus pirkėjus ir parduoti daugiau.
Daugiau informacijos apie prekybos galimybes „Pigu.lt“ Marketplace rasite čia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.