Du sukčiai pasinaudoję svetimomis kortelėmis vagiliavo degalinėse – pylė degalų už tūkstančius eurų

2024 m. spalio 1 d. 11:00
Šiaulių apygardos prokuratūra teismui perdavė nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje 57 metų Žagarės gyventojas ir 36 metų radviliškietis kaltinami sukčiavimu, neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės ar jos duomenų panaudojimu ir neteisėtu prisijungimu prie informacinės sistemos.
Daugiau nuotraukų (1)
Tyrimo duomenimis, 2022 metų gruodžio – 2023 metų sausio mėnesiais kaltinamieji neteisėtai pasinaudojo vienos Radviliškio logistikos įmonės mokėjimo už degalus kortelėmis ir pylėsi dyzelinių degalų. Sukčiai nusprendė pasipelnyti pasiūlydami pažįstamiems asmenims pigiau įsipilti degalų.
Kaltinamieji, atsiskaitydami degalinėje už kurą naudojo įmonės korteles ir pylė degalus į trečiųjų asmenų, kurie nežinojo ir nesuprato, kad degalai įsigyjami neteisėtai, turėtas talpas. Tretieji asmenys sumokėdavo už neva pigesnius degalus tiesiai kaltinamiesiems, o pastarieji atsiskaitydavo už degalus įmonės kortelėmis ir trečiųjų asmenų pinigus pasiimdavo sau.
Nustatyta, kad radviliškietis tris kartus pylė degalų Mažeikiuose esančioje degalinėje už daugiau nei 3,3 tūkst. eurų, o Žagarės gyventojas degalų pirko Klaipėdos rajone už daugiau nei 2,5 tūkst. eurų.
Ikiteisminio tyrimo metu įmonė, kurios mokėjimo kortelėmis buvo pasinaudota pilant degalus, pateikė civilinį ieškinį turtinei žalai atlyginti.
Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato įvairias bausmes, iš kurių griežčiausia – laisvės atėmimas iki 6 metų.
sukčiaidegalinėdegalai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.