Palangos apžvalgos rato reikalai įsisuka sparčiau – M. Skritulsko tvirtinimus niekais pavertė gautas susirašinėjimas

2024 m. rugsėjo 25 d. 09:13
Parlamentaro Mindaugo Skritulsko tvirtinimus, kad jis neturi jokių sąsajų su Palangos apžvalgos rato verslu, kvestionuoja jo susirašinėjimai su kitais akcininkais, trečiadienį, rugsėjo 25 d., rašo naujienų portalas LRT. Kaip skelbia portalas, susirašinėdamas su kitais akcininkais politikas ne tik sprendė verslo klausimus, tarėsi dėl susirinkimų, bet ir pats save vadino akcininku.
Daugiau nuotraukų (5)
Kaip praneša portalas, politikas neigia savo dalyvavimą versle. Savo poziciją praėjusią savaitę jis išdėstė frakcijos kolegoms bei paviešino savo socialinio tinklo paskyroje, kurioje pasidalino ir samprotavimais apie priešrinkiminį puolimą bei juodąsias technologijas.
Iš portalą „lrt.lt“ pasiekusių 2022 m. pabaigoje – 2023 m. pradžioje vykusių įmonės „Rota fortuna“ organizatorių, tarp jų – Romo Katino bei M.Skritulsko, susirašinėjimų aiškėja, kad M.Skritulskas minėtu laikotarpiu sprendė įvairius su apžvalgos rato verslu susijusius klausimus.
Iš susirašinėjimų matyti, kad vieną iš akcininkų susirinkimų buvo siūloma organizuoti „pas Ramunę (Ramunė Skritulskienė yra M.Skritulsko sutuoktinė ir oficiali įmonės „Rota fortuna“ akcininkė – aut. past.) ir Mindaugą“. Tokį vieno iš akcininkų ir įmonės direktoriaus Dainiaus Drungilo pasiūlymą susirašinėjimo grupėje patvirtino tiek pats M.Skritulskas, tiek jo sutuoktinė.
Tiek susirašinėjimuose įmonės „Rota fortuna“ akcininkų grupėje, tiek privačiuose pokalbiuose žinutėmis programėlėje „Messenger“ su R.Katinu matyti, kad M.Skritulskas save laiko lygiaverčiu įmonės akcininku.
„Ne tik mano, bet ir kitų dviejų akcininkų nuomone, reikia nustoti daryti tai, kas akcininkams nepriklauso. Kadangi aš tave pakviečiau ir už tave garantavau, jie prašo su tavimi apie tai pasikalbėti ir kaip nors tau paaiškinti“, – rašo M.Skritulskas.
Paaiškinimų dėl šių susirašinėjimų LRT kreipėsi į M.Skritulską. Seimo nariui skambinta jam priskirtu parlamentinio telefono numeriu, išsiųstas laiškas elektroniniu paštu bei susirašinėjimų programėle. Pastarąjį laišką politikas perskaitė, bet atsakymo kol kas nepateikė.
Naujienų agentūra ELTA primena, kad praėjusią savaitę žiniasklaidoje pasirodė informacija, jog Seimo narys M.Skritulskas ir Palangos meras Šarūnas Vaitkus dalyvavo kuriant apžvalgos ratą valdančios bendrovės „Rota fortuna“ verslą.
LRT tyrimų skyriaus duomenimis, dar 2021 m., kartu su įmonės akcininkai į užsienį ieškoti Palangai tiksiančio rato kartu vyko ir konservatorius M.Skritulskas. Dėl vienos iš kelionių jis praleido Seimo posėdį.
Lietuvos socialdemokratų partijos nariai nusprendė kreiptis į Seimo Antikorupcijos bei Etikos ir procedūrų komisijas dėl galimai korupcijos požymių turinčius Palangos mero, konservatoriaus Š.Vaitkaus ir Seimo nario konservatoriaus M.Skritulsko veiksmus kuriant apžvalgos ratą valdančios bendrovės „Rota fortuna“ verslą.
Socialdemokratai skelbė neatmetantys galimybės kreiptis ir į Generalinę prokuratūrą, kuri galėtų imtis viešojo intereso gynimo procedūros dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi valdant bendrovę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.