Kauno regiono kredito unija finansavo pasaulyje žinomo tatuiruočių meistro studiją Kaune

2024 m. rugsėjo 25 d. 09:00
Remigijus Čižauskas (arba „Remis Tattoo“) tatuiruočių meistru dirba jau 24-erius metus. Aistra profesijai, kelionės nuo Amazonės džiunglių iki Australijos, tarptautinis pripažinimas ir 16 metų, praleistų Airijoje, žinomą meistrą sugrąžino į Tėvynę. Kauno senamiestyje Remigijus įsigijo šešerius metus nuomotą tatuiruočių studiją ir ją atnaujino. Įgyvendinti turėtą studijos viziją padėjo Kauno regiono kredito unija, pasiūliusi individualų dėmesį ir greitą finansavimą.
Daugiau nuotraukų (5)
Lemtinga troleibuso stotelė
Remigijui Čižauskui, Lietuvoje ir pasaulyje žinomam kaip „Remis Tattoo“, nuo vaikystės nebuvo svetimas piešimas. Ūgtelėjęs, Remigijus nusprendė nuvykti pas vietinį tatuiruočių meistrą, taip vadinamą „namudininką“, ir pasidaryti savo pirmąją tatuiruotę. Iš arti pamatęs tatuiravimo procesą, jau tą patį vakarą R. Čižauskas iš namuose rastų detalių susikonstravo nuosavą tatuiravimo mašinėlę.
Po metų bandymų ir eksperimentavimo, Remigijus pateko į patyrusio meistro rankas: „Tai buvo lemtinga troleibuso stotelė, kuri mane nuvedė pas talentingą meistrą. Jo tada klausiau: ko reikia, kad tapčiau profesionalas? Kokius mokslus reikia pabaigti? Deja, tokių nebuvo, todėl jis ėmėsi mane mokyti“, – prisimena žinomas tatuiruotojas.
Jau po dvejų metų Remis Tattoo gavo pakvietimą dirbti Ispanijoje, dar vėliau – Airijoje, kur ir praleido pastaruosius 16 metų. „Airijoje pavyko stipriai progresuoti, dirbau su profesionaliais meistrais labai užimtoje studijoje ir po kurio laiko atsidariau savo paties studiją“, – sako R.Čižauskas.
Ir nors Airijoje sekėsi puikiai, gimus sūnui mintys pasisuko apie Lietuvą. „Norėjau, kad jis „paragautų“ vaikystės Lietuvoje. O ir oras čia geresnis nei Airijoje“, – juokiasi.
Studija Kauno širdyje
Studiją Kaune Remigijus išsinuomojo prieš 6-erius metus, kai pats dar gyveno Airijoje. Atėjus laikui ir gyvenimo planams pasisukus Lietuvos link, R.Čižauskas nusprendė įsigyti nuomotą studiją ir įsirengti pagal savo norus.
Šiandien čia dirba ne tik tatuiruočių meistrai, bet taip pat eksponuojami įvairių menininkų, daugiausia tapybos ir fotografijos kūriniai. O ir pats Remigijus neabejingas fotografijai, todėl planuoja čia daryti savo paties parodas. Ekspoziciją apžiūrėti gali visi – ne tik norintys pasidaryti tatuiruotę. Tokią netradicinę Remigijaus tatuiruočių studijos-galerijos viziją finansavo Kauno regiono kredito unija.
„Kredito unija studijos įsigijimą labai palengvino. Džiaugiuosi, kad kreipiausi. Draugiškas kolektyvas padėjo pereiti „popierizmo“ etapą, kurio pats nemėgstu. Greitai ir tvarkingai, be didelių sunkumų. Kitose finansų įstaigose sulaukiau biurokratiško ir atmestino požiūrio, o unija įsiklausė į mano situaciją ir labai padėjo“, – sako R.Čižauskas.
Kauno regiono kredito unija – ir verslui, ir gyventojams
Kauno regiono kredito unija yra LKU kredito unijų grupės narė, veiklą vykdanti nuo 2002-ųjų. Sukaupusi gerosios patirties, kredito unija vis dažniau pirmuoju numeriu pasirenkama smulkaus ir vidutinio verslo atstovų, Kauno miesto bei rajono gyventojų.
Kredito unija teikia paskolas norintiems įsigyti pagrindinį gyvenamąjį būstą Lietuvoje arba poilsiui skirtą nekilnojamąjį turtą Ispanijoje bei Kipre, taip pat finansuoja vartojimo poreikius. Paskolos teikiamos ir dirbantiems savarankiškai pagal individualios veiklos pažymėjimą. Kaip pastebi Kauno regiono kredito unijos administracijos vadovė Neringa Mikulėnienė, į kredito uniją vis gausiau kreipiasi smulkaus ir vidutinio verslo įmonės, dėl finansavimo verslo plėtrai arba apyvartinėms lėšoms.
Anot unijos vadovės, kredito unijos išskirtinumas slypi skiriamame dėmesyje kiekvieno kliento situacijai. „Mūsų pranašumas tame, kad skiriame laiko individualių sprendimų paieškai, nepriklausomai nuo to, ar kreipiasi fizinis asmuo, ar įmonės, – sako N.Mikulėnienė. – Taip pat bendradarbiaujame su INVEGA ir teikiame paskolas verslui pagal finansinę priemonę „Atviras kreditų fondas 3“ lengvatinėmis sąlygomis. Esame lankstus finansų partneris, pasiruošęs išklausyti kiekvieno istoriją“, – teigia N.Mikulėnienė.
R.Čižausko atvejis kredito unijai buvo įdomus – tai neeilinė veiklos sritis. Tačiau unija įsigilino į verslo specifiką ir greitai priėmė teigiamą sprendimą finansuoti.
Drąsesnė Lietuva
2024-ųjų pradžioje atvėręs atnaujintos tatuiruočių studijos-galerijos duris, R.Čižauskas sako, kad visuomenės požiūris į tatuiruotes per du dešimtmečius smarkiai pasikeitė. „Vis daugiau žmonių nebijo ant savo kūno tatuiruoti ne tik smulkių, bet ir didesnių darbų. Tai man teikia daug džiaugsmo, nes mėgstu sudėtingesnius darbus, kurie anksčiau buvo labai reti“, – sako tatuiruočių meistras.
Pašnekovas pastebi, kad neliko taisyklių, tendencijų, ką tatuiruoti populiaru, o ko – ne. Šiandien populiarus individualumas ir kas konkrečiam žmogui patinka. „Kartais ateina klientas, kuris nori tatuiruotės, tačiau nežino, kokios. Tada mes bandome užvesti jį ant kelio, diskutuojame, eskizuojame. Būna, kad pasiūlome grįžti namo ir apgalvoti, nes galbūt tatuiruotei dar per anksti“, – pasakoja tatuiruočių meistras.
Vos atidarius studiją Lietuvoje, didžiąją dalį Remigijau klientų sudarė svečiai iš užsienio, atvykę į Lietuvą tatuiruotės. Šiandien R.Čižauskas sako, kad per keletą mėnesių situacija pasikeitė: „Dabar savo dėmesį ir prioritetą skiriu tautiečiams“, – sako tatuiruočių meistras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.