Buvęs Seimo narys Mykolas Majauskas gavo naujas pareigas

2024 m. rugsėjo 24 d. 10:48
Buvęs Seimo narys Mykolas Majauskas išrinktas asociacijos „Crypto Economy Organisation“ (CEO) valdybos nariu ir prezidentu, skelbiama organizacijos interneto svetainėje.
Daugiau nuotraukų (1)
„Europos Sąjungai ir LR Seimui priėmus Kripto turto rinkų įstatymus, šias paslaugas teikiančios bendrovės tampa pilnaverčiais finansų rinkos dalyviais. Jiems turi būti taikomi aukšti skaidrumo, valdysenos ir atsakomybės standartai, kuriuos galima užtikrinti tik tinkamai pasirengus“, – pranešime cituojamas M. Majauskas.
Buvęs asociacijos vadovas ir bendraįkūrėjas Vytautas Kašėta sveikina M. Majausko kandidatūrą ir teigia, kad tolimesniam organizacijos augimui reikalingos permainos.
„Mykolo ilgametė patirtis finansų industrijoje bei nuoseklios pastangos didinti Lietuvos finansų sistemos skaidrumą padės užtikrinti tinkamą finansų technologijų rinkos savireguliaciją bei visos kripto ekonomikos bendruomenės augimą“, – sako V. Kašėta.
ELTA primena, kad 2023 m. kovą M. Majauskas paskelbė atsisakantis Seimo nario mandato. M. Majauskas 2020 metais į Seimą buvo išrinktas pagal Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos sąrašą.
Parlamente jis ėjo Biudžeto ir finansų komiteto (BFK) pirmininko pareigas.
Visgi pernai rudenį parlamentaras pasitraukė iš šio posto, o vėliau buvo pašalintas ir iš TS-LKD partijos.
Jis aktyviai rėmė su Vyriausybe nesuderintą iniciatyvą dėl lengvatinio PVM tarifo maitinimo įstaigoms.
Nutrūkus ryšiams su partija, M. Majauskas kandidatavo į Vilniaus mero postą, tačiau rinkimai politikui buvo nesėkmingi – jis į antrąjį turą nepateko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.