Teismas nutarė, kad buvęs NMA direktorius A. Muzikevičius iš darbo atleistas teisėtai

2024 m. rugsėjo 23 d. 09:14
Gytis Pankūnas
Regionų administracinis teismas nutarė, kad buvęs Nacionalinės mokėjimo agentūros direktorius Aleksandras Muzikevičius iš darbo atleistas teisėtai.
Daugiau nuotraukų (1)
Šį sprendimą teismas priėmė praėjusią savaitę, ketvirtadienį.
Kaip teigiama teismo pranešime spaudai, A. Muzikevičius kreipėsi į teismą, prašydamas panaikinti žemės ūkio ministro įsakymą, kuriuo buvo atleistas iš pareigų, nepatenkinamai įvertinus jo 2022 metų tarnybinę veiklą. Pareiškėjas taip pat prašė grąžinti jį į eitas pareigas.
A. Muzikevičius nurodė, kad jam nebuvo sudaryta galimybė sužinoti, kokiais argumentais remiantis 2022 m. veikla per kasmetinį vertinimą buvo įvertinta nepatenkinamai, taip pat jis nebuvo išklausytas.
Pareiškėjas įsitikinęs, kad jo tiesioginis vadovas, vertindamas jo veiklą, buvo šališkas, o motyvuotas siūlymas valstybės tarnautojo kasmetinio tarnybinės veiklos vertinimo metu buvo lakoniškas, nenurodant konkrečių aplinkybių ir argumentų. A. Muzikevičius teigia, kad visiškai įgyvendino visus jam 2022-iesiems metams iškeltus uždavinius, kurie netgi buvo koreguoti (pasunkinti) metų viduryje.
Pareiškėjas teismo taip pat prašė priteisti neturtinę žalą, argumentuodamas, kad dėl jo atleidimo iš tarnybos ir pastaruosius metus taikyto sistemingo psichologinio smurto buvo sumenkinta jo dalykinė reputacija, sutriko sveikata.
Teismas, išnagrinėjęs bylos faktines aplinkybes, vadovaudamasis galiojančiu teisiniu reguliavimu ir atsižvelgdamas į nuosekliai formuojamą teismų praktiką, A. Muzikevičiaus skundą atmetė, nenustatęs ginčijamo žemės ūkio ministro įsakymo panaikinimo pagrindų.
Teismas prašymą priteisti neturtinę žalą taip pat atmetė, nes nebuvo nustatytos būtinos civilinės atsakomybės sąlygos: neteisėti Žemės ūkio ministerijos veiksmai, neturtinės žalos faktas ir dydis, priežastinis ryšys.
Šis teismo sprendimas nėra galutinis, jis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.