Investuos 15 mln. eurų į gamyklą Jonavoje – planuoja pritaikyti produktą, kuris plastiką pakeis popieriumi

2024 m. rugsėjo 23 d. 09:59
Trakų rajono „Miko ir Tado leidyklos“ spaustuvė, veikianti su prekiu ženklu „MTL Carton“ planuoja į naują gamyklą Jonavoje investuoti 15 mln. eurų, skelbia „Verslo žinios“. Kaip portalui teigė spaustuvės vadovas Gediminas Čiučelis, nauja gamykla reikalinga pritaikant švedų kompanijos patentuotą produktą, kuris pakeis plastiką popieriumi.
Daugiau nuotraukų (2)
„Šiandien testuojami buteliai, kurie galėtų pakeisti ir stiklą, ir plastiką. Bet jie dar vystymo stadijoje. O mes pradėsime nuo paprastesnių produktų, kurie galėtų pakeisti plastikinius indus HORECA sektoriuje. Technologija leis pakeisti ir daugiasluoksnius blisterius (įdėklus) farmacijos pramonei“, – portalui aiškino verslininkas.
Jonavoje gaminamoje pakuotėje nebus nė gramo plastiko, jokio jo pėdsako.
Kaip priminė portalas, Pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo pataisos numato, kad nuo 2025 m. gegužės maitinimo įstaigose, masinių renginių metu ir paplūdimiuose nebebus galima nemokamai naudoti vienkartinių indų iš plastiko. Jie bus galimi tik su užstatu arba už juos sumokant.
Į naują gamyklą bus investuota apie 15 mln. eurų, iš kurių 8,2 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos finansinė parama, skatinanti investuoti Akmenės, Mažeikių ir Jonavos regionuose.
InvesticijosgamyklaJonava
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.