„Geriausia dovana miestui“ praminta idėja sulaukė kritikos: už ką Šiauliai ketina pakloti kelis šimtus tūkstančių eurų? (2)

2024 m. rugsėjo 21 d. 13:46
788-ąjį gimtadienį paminėjusių Šiaulių valdžia ruošiasi plačiai atverti piniginę. Skyrus pinigų vienam koncertiniam fortepijonui, ketinama pirkti dar vieną – brangesnį. Specialistai abejoja, ar toks daiktas reikalingas.
Daugiau nuotraukų (2)
Šiaulių gimtadienio išvakarėse apie 230 tūkstančių eurų kainuojantį fortepijoną socialiniame tinkle parašė meras Artūras Visockas, pavadinęs šį instrumentą geriausia dovana miestui. Jis būtų skirtas koncertinei įstaigai „Saulė“.
Tačiau bėda, kad šios įstaigos salės akustika niekam tikusi, todėl niekas nepajus, ar skamba fortepijonas už 230 tūkstančių eurų, ar gerokai pigesnis.
Operos solistas Edmundas Seilius teigė, kad tokio lygmens fortepijonui būtina ir tinkama akustika, – jis turi skambėti gyvai, be papildomo įgarsinimo.
„O šiai salei reikia specialaus įgarsinimo, tad kukliau žiūrėčiau į instrumento kainą“, – antrino operos solistas Liudas Mikalauskas. Dainininko manymu, geresnė išeitis už šią sumą būtų du pigesni instrumentai „Saulei“ ir neseniai suremontuotam Kultūros centrui.
Profesionalų pastabos buvo dūris į skaudžią vietą – metų metus remontuojamoje koncertinės įstaigos „Saulė“ salėje išties pagailėta pinigų akustikai.
Prieš porą metų buvo apskaičiuota, kad šiuolaikiška akustinė sistema kainuotų 1,5 mln. eurų. Kultūros ministerija pinigų neskyrė, nes šiauliečių pirminėje paraiškoje apie akustiką nebuvo užsiminta.
Neigiamo atsakymo sulaukusi miesto valdžia numojo ranka – vieniems mokėti tapo per brangu.
Tarybos nariams jau išsiuntinėtas įstaigos vadovo prašymas nupirkti „Steinway & Sons“ koncertinį fortepijoną už beveik 226 tūkstančius eurų. Netrukus pasiekė ir mero A.Visocko lydraštis, kad jis pritaria idėjai.
Šio politiko vadovaujamas komitetas rinkimuose yra laimėjęs daugumą, kurios atstovų nuomonė įprastai sutampa su mero.
ŠiauliaiFortepijonasakustika
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.