Mirė pasaulyje garsus kaunietis, automobilių meistras K. Stankevičius

2024 m. rugsėjo 18 d. 08:16
Antradienį pranešta, jog po sunkios ligos mirė garsus kaunietis, meninio automobilių lyginimo meistras ir įmonės „Stanliner“ įkūrėjas Kazimieras Stankevičius.
Daugiau nuotraukų (2)
Atsisveikinimas su velioniu vyks laidojimo namuose „Rimtis“ (A.Juozapavičiaus pr. 1, „Rimties“ salėje“) rugsėjo 18 d. nuo 16 val. iki 21 val. ir rugsėjo 19 d. nuo 10 val. iki 14 val.
Urna išnešama ketvirtadienį, 14 val. K. Stankevičius bus laidojamas Karmėlavos kapinėse.
Šv. mišios už mirusįjį bus aukojamos rugsėjo 19 d. 9 val. Panemunės bažnyčioje.
„Visų norinčiųjų pagerbti velionio atminimą, nuoširdžiai prašoma tai padaryti vienu gėlės žiedu“,– rašoma pranešime.
Apie mirusįjį socialiniame tinkle „Facebook“ pranešimą išplatino ir Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas.
Apie K. Stankevičių meras atsiliepė tik gražiausiais žodžiais – „žmogus, siekęs tobulybės“.
„Kazimieras Stankevičius Kaz (1952–2024) Šįryt atskriejo netikėta žinia apie Ramučiuose įkurtos automobilių meninio lyginimo įmonės „Stanliner“ įkūrėjo Kazimiero Stankevičius Kaz mirtį. Šio žmogaus gyvenimas buvo tarsi kometos blyksnis. Jautrios prigimties ir neįtikėtino kruopštumo.“ – savo įraše rašė V. Makūnas.
„Kas vyksta Kaune“ primena, jog Ramučių rajone gyvenęs automobilių kėbulų meistras Kazimieras Stankevičius į Orlando mieste (JAV) vykusį tarptautinį seminarą buvo pakviestas kaip vienas geriausių šios srities ekspertų pasaulyje, kur kartu su dar dviem specialistais vedė mokymus šimtams automobilių meistrų iš įvairių pasaulio šalių.
Jam buvo įteiktas „Lifetime Achievement Award“ apdovanojimas – aukščiausias profesinės veiklos įvertinimas – už viso gyvenimo nuopelnus.
„Mano sukurti įrankiai yra iššūkis didžiausioms korporacijoms. Esu pavargęs, bet laimingas, galėdamas garsinti mūsų mažą Lietuvą“, – tuo metu sakė K. Stankevičius.
Lietuvis yra įkūręs įmonę „Stanliner“, apie kurią sklinda legendos visame pasaulyje. Meistras tiesina automobilių kėbulus subtiliai ir meniškai, nepažeisdamas originalaus dažų sluoksnio.
„Kaz metodai ir sukurti įrankiai yra neįtikėtini. Tai – tikras šios srities burtininkas“, – taip apie Kazimierą rašoma „PDR College Advanced skills seminar“ interneto svetainėje.
2019 m. Kazimiero nuopelnai įvertinti ir Lietuvoje – meistras buvo apdovanotas Kauno rajono savivaldybės Garbės ženklu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.