Daržo gėrybės nuklojo turgaviečių stalus: ką ir už kiek šiuo metu galima įsigyti

2024 m. rugsėjo 14 d. 14:41
Daugelis žmonių vis dar skundžiasi kylančiomis kainomis ir bandydami sutaupyti renkasi vaisius ir daržoves įsigyti prekybos centruose. Tačiau, kaip teigia patys augintojai, kainos ir turguje jau nebekyla.
Daugiau nuotraukų (1)
Yra iš ko rinktis
Kėdainių centrinėje turgavietėje trečiadienį nuo pat ankstyvo ryto labiausiai lankomas maisto produktų skyrius.
Šioje turgaus dalyje išsirikiavę apie 20 prekeivių, kurie siūlo daugiausia panašias prekes – daržoves, vaisius, uogas, todėl galimybė rinktis iš skirtingų prekybininkų yra.
Kainos nesikeičia
Turguje kalbinti prekeiviai teigė, kad kainos, lyginant su praėjusiais metais, ženkliai nesikeitė.
Viena paklausiausių prekių šiuo metu – bulvės. Jų kaina pas daugelį pardavėjų yra 0,8 Eur už kilogramą, o dažniausiai ant prekystalių randama veislė yra „Vineta“.
Kita rudens gėrybė, kurią daugelis perka, yra obuoliai. Turgavietėje vyrauja lietuviška veislė „Auksis“, o kaina už kilogramą siekia 0,6–0,8 Eur.
Dar viena paklausi daržovė yra agurkai. Jų kaina svyruoja nuo 1,5 iki 2 Eur, o dauguma parduodamų agurkų yra „Rodničiok“.
Pomidorų ir morkų kainos labai panašios – apie 1,5 Eur.
Įvairių uogų pasiūla taip pat yra. Aviečių ar gervuogių kilogramą galima nusipirkti už maždaug 5 eurus, šilauogių – už 6. O kilogramas bruknių kainuoja 4 eurus.
Keli prekiautojai kviečia įsigyti ir lazdyno riešutų. Jų kaina yra 4 Eur už kilogramą.
Prekiauja tuo, ką užsiaugina sau
„Pardavimui neauginame, tiesiog derlius per didelis ir patys nebesuvalgome“, – dalijosi iš Taučiūnų atvykusi senjorė Vita.
Anot pardavėjos, ant prekystalio daugiausia turinčios pomidorų ir obuolių, ji prekiauti atvyksta ne kiekvieną turgaus dieną, o jos prekių pasiūla nėra didelė.
„Uždirbti daug nepavyksta, bet vis tiek geriau truputį prie pensijos prisidurti nei nesuvalgytas daržoves išmesti“, – atviravo Vita.
daržovėsUogosKaina
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.