K. Starkevičius nedalyvaus verslininko T. Barščio žirgų varžybose: neigia, kad finansuoja ministerija

2024 m. rugsėjo 10 d. 09:06
Ūla Klimaševska
Žiniasklaidai paskelbus, kad Žemės ūkio ministerija (ŽŪM) ir ministras Kazys Starkevičius globoja verslininko Tautvydo Barščio jojimo centro organizuojamas žirgų konkūrų varžybas, pats politikas tikina minėtame renginyje nedalyvausiantis ir neigia, kad jį finansuoja ministerija.
Daugiau nuotraukų (1)
Kaip pirmadienį pranešė portalas LRT.lt, K. Starkevičius ketina T. Barščio rengiamų žirgų konkūrų varžybų laimėtojui įteikti savo vardo taurę, o renginio generaliniu rėmėju nurodyta ŽŪM.
Kaip portalui sakė verslininkas, tapti renginio globėju pageidavo pats ministras.
„Visiems „susirūpinusiems“ galiu pranešti, kad minėtos tarptautinės žirgų konkūro varžybos nėra įtrauktos į Žemės ūkio ministerijos kuruojamų ar finansuojamų renginių sąrašą, o aš, kaip žemės ūkio ministras, dėl rinkiminio laikotarpio metu taikomų apribojimų šiame renginyje nedalyvausiu“, – antradienį išplatintame pranešime teigė K. Starkevičius.
Kaip pabrėžė politikas, tokiems dideliems tarptautiniams renginiams kaip žirgų konkūrų varžybos nėra reikalinga speciali ministro globa.
Visgi portalui LRT.lt ministras sakė, kad panašius apdovanojimus teikdavo ir pirmą kartą vadovaudamas ŽŪM.
Varžybų globėju politikas teigė tapęs po to, kai į jį kreipėsi „tie, kurie organizuoja“, bet ne pats T. Barštys.
„Kai su žemės ūkiu dirbdavau, tai būdavo visą laiką. Jeigu su žirgais, tai būdavo visuomet“, – teigė ministras. Kaip skelbta, žirgų konkūrų varžybos vyks rugsėjo 27–29 d.
Alytaus rajone, kur veikia verslininko T. Barščio valdoma jojimo bazė ir poilsio centras „Royal Horse Resort“. Visgi, LRT.lt paklausus apie renginį, ŽŪM nurodė, kad šiemet yra įsteigusi tik vieną prizą žirgų varžybose „Sartai 2024“.
Kaip pranešė LRT, klausiamas, ar renginio generaline globėja tapusi ŽŪM prie konkūrų prisidės finansiškai, T. Barštys tai neigė. Taip pat verslininkas neatsakė, ar palaikydamas tokius santykius su politikais jis neplanuoja paremti rinkimų kampanijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.