Nepaklusnus keleivis jūsų skrydžio metu? Tikėtina, kad tai jau tiria FTB

2024 m. rugsėjo 5 d. 20:58
Lrytas.lt
Federalinis tyrimų biuras (FTB) nagrinėja daugiau nei 40 atvejų, kai Didžiosios Britanijos oro linijų bendrovėse buvo užfiksuoti nedrausmingi keleiviai. Tačiau tai ne visi JAV federalinės aviacijos administracijos (FAA) atvejai, kai teko drausminti keleivius – vien šiais metais buvo gauti 1 375 pranešimai.
Daugiau nuotraukų (2)
Remiantis FAA duomenimis, nedrausmingų keleivių skaičius pasiekė aukščiausią tašką 2021 m. ir nuo to laiko sumažėjo daugiau nei 80 proc. Abi agentūros 2021 m. patvirtino keitimosi informacija protokolą, pagal kurį FAA gali perduoti kai kuriuos atvejus FTB peržiūrėti.
Šia partneryste siekiama užtikrinti, kad nedrausmingi keleiviai būtų patraukti baudžiamojon atsakomybėn, kai tai yra pagrįsta.
COVID-19 laikotarpiu pranešimų apie tokius incidentus padaugėjo, o 2021 m. jie pasiekė aukščiausią tašką – buvo pateikta beveik 6000 pranešimų. Kaip praneša BBC, į šį skaičių įėjo daugiau kaip 4 000 incidentų, susijusių su oro transporto bendrovėmis, kurios orlaiviuose vykdė kaukės privalomuosius reikalavimus.
Nuo 2021 m. agentūra FTB pareigūnams iš viso perdavė daugiau kaip 310 atvejų.
Dauguma incidentų šiais metais buvo susiję su agresyviu ir grėsmingu keleivių elgesiu įgulos narių ir kitų keleivių atžvilgiu.
Tarkime, fiksuoti trys incidentai, kai keleiviai bandė įsiveržti į piloto kabiną; septyni atvejai, kai keleiviai seksualiai priekabiavo prie įgulos, keleivių ar elgėsi netinkamai; keturi atvejai kai keleiviai nederamai lietė ar smurtavo prieš nepilnametį; du atvejai, kai keleiviai bandė atidaryti išėjimo duris ar išlaužti orlaivio duris.
Už pažeidimus gali būti skiriamos baudos iki 37 000 JAV dolerių (apie 33 200 eurų) už kiekvieną kaltinimą.
Praėjusiais metais FAA, išnagrinėjusi daugiau kaip 2 000 pranešimų apie nedrausmingus keleivius ir pradėjusi 512 tyrimų, skyrė 7,5 mln. dolerių baudų.
Parengta pagal BBC informaciją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.