ES paskelbus tarifus kiniškiems elektromobiliams, Kinija pranešė ES brendžio neapmokestinsianti

2024 m. rugpjūčio 29 d. 23:53
Kinijai ir Europos Sąjungai besikivirčijant dėl tarifų elektromobiliams, yra vienas dalykas, kuris į bręstantį prekybos karą nebus įtrauktas – tai yra brendis.
Daugiau nuotraukų (1)
Nors Kinijos prekybos ministerija yra nustačiusi, kad brendis iš Europos yra importuojamas dempingo kainomis, šio gėrimo atžvilgiu kol kas jokių priemonių nebus imtasi, ketvirtadienį pranešė Pekino ministerija.
Po to, kai ES buvo pradėtas tyrimas dėl kiniškiems elektromobiliams teikiamų subsidijų, Kinija sausį pradėjo antidempingo tyrimą brendžio atžvilgiu.
Paskiau Briuselis paskelbė įvesiantis laikinųjų tarifų, tačiau Europos Komisija privalo pasirūpinti, kad už tokią priemonę nubalsuotų valstybės narės, o sprendimą tikimasi priimti iki spalio pabaigos.
Vienas Europos Komisijos atstovas patvirtino šį Kinijos pranešimą, sakydamas, kad Komisija atidžiai stebi tyrimo eigą ir yra pasirengusi jo metu teikti pagalbą ES brendžio pramonei.
ES brendžio eksportas į Kiniją atitinka visas PPO taisykles, pasakė jis, atkreipdamas dėmesį, kad tarp ES planuojamų įvesti tarifų elektromobiliams ir brendžio eksporto į Kiniją jokio ryšio nėra.
Apžvalgininkai teigia, kad Kinijos susilaikymas dėl tarifų brendžiui rodo, kad, tęsdama ES importo tyrimus, ji nori toliau derėtis, o ne laikytis griežtos pozicijos. Liepą Kinijos prekybos ministerija pranešė tirianti iš ES įvežamą kiaulieną ir šalutinius jos produktus.
Praėjusią savaitę Kinija paskelbė pradėsiantį tyrimą dėl subsidijų iš ES įvežamiems pieno produktams, pavyzdžiui, šviežiam arba perdirbtam sūriui.
Atsakydama į papildomus ES tarifus kiniškiems elektromobiliams, Kinija pareiškė, jog nuo šio reikalo trenkia protekcionizmu. Briuselis „ignoruoja faktus, nekreipia dėmesio į PPO taisykles ir tik pats nukentės bei pridarys žalos kitiems“, – pasakė užsienio reikalų ministerijos atstovė Mao Ning.
KinijatarifasImportas
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.