Iš užsienio – žinia apie garsios kosmetikos bendrovės bankrotą: jau aišku, kaip tai palies lietuvius (3)

2024 m. rugpjūčio 26 d. 22:06
Lrytas.lt
Siekdama atsikratyti milžiniškas sumas siekiančių skolų, už JAV ribų veikianti kosmetikos bendrovė „Avon Products Inc“ (API) siekia bankroto, praneša „The Guardian“. Į žiniasklaidoje pasirodžiusią žinią sureagavo ir Lietuvoje veikiančios „Avon Cosmetics“ vadovė – aiškėja, ko ateityje gali tikėtis bendrovės produkciją Lietuvoje įsigyjantys vartotojai.
Daugiau nuotraukų (1)
Brazilijos kosmetikos pramonės lyderės „Natura“ dukterinė įmonė API, apimanti ne Šiaurės Amerikoje veikiančias „Avon“ įmones, rugpjūčio 12 dieną pateikė pareiškimą dėl amerikietiškos bankroto administravimo versijos. Šis procesas, kaip teigė bendrovė, padės „tvarkingai“ išspręsti savo skolinius įsipareigojimus.
Aiškėja, jog bendrovė nėra pakankamai likvidi, kad galėtų apsiginti ar atsiskaityti 386 individualiose bylose, kuriose teigiama, kad bendrovės gaminiuose esantis talkas sukėlė vėžį. Skaičiuojama, kad bendrovė jau išleido 225 mln. JAV dolerių gindamasi nuo ieškinių.
Tuo metu įmonės skolos jau siekia 1,3 mlrd. JAV dolerių, o su ieškiniais dėl talko (silikatų klasės mineralo) susiję įsipareigojimai – 78 mln. JAV dolerių.
Pasibaigus bankroto procesui, Europoje, Azijoje ir Pietų Amerikoje veikiančio prekių ženklo „Avon“ akcijas nupirktų „Natura“ – Brazilijos kompanija pateikė 125 mln. JAV dolerių vertės pasiūlymą. Jei „Natura“ laimės, ji kontroliuos už JAV ribų esančias „Avon“ įmones.
Praėjusiais metais „Natura“ pardavė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusią kosmetikos kompaniją „The Body Shop“, taip pat Australijos prabangos prekių grupę „Aesop“.
Šiaurės Amerikoje veikianti „Avon“ priklauso Pietų Korėjos įmonei „LG Household & Health Care“.
Pažymima, kad nepaisant inicijuojamų procesų, „Avon“ veikla ir toliau bus tęsiama, o dėl atliekamų veiksmų nenumatoma mažinti darbo vietų. API darbina 5 tūkst. darbuotojų, taip pat milijonus prekybos agentų visame pasaulyje.
Kaip teigė „Avon“ generalinis direktorius Kristofas Neirynckas, bendrovė nestokoja ryžtingų planų ateičiai: „Mes ir toliau daugiausia dėmesio skiriame savo verslo strategijos įgyvendinimui tarptautiniu mastu, įskaitant mūsų tiesioginės prekybos modelio modernizavimą ir prekės ženklo atgaivinimą, kad paspartintume augimą.“
Tuo metu Lietuvoje veikiančios „Avon Cosmetics“ vadovė Sandra Lapinskaitė portalui lrytas.lt teigė, jog esama situacija neturės jokios įtakos įmonės veiklai, klientams ir darbuotojams Lietuvoje.
„JAV įsikūrusi kontroliuojančioji bendrovė API neseniai pradėjo savanorišką JAV 11 Skyriaus procedūrą, kuri leis API išspręsti savo skolų ir įsipareigojimų klausimus.
Už JAV ribų veikiančios „Avon“ įmonės ir toliau vykdo savo strategines veiklas, jos nėra 11 Skyriaus procedūrų dalis. Mūsų klientams, partneriams, atstovams ar kitoms suinteresuotosioms šalims Lietuvoje niekas nepasikeis – „Avon“ veikia kaip įprasta“, – teigė S.Lapinskaitė.
avonBankrotasskolos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.