Kurorto meras nutylėjo apie savo ryšius: Palangos apžvalgos rato bendraturtė – Š. Vaitkaus žmona (4)

2024 m. rugpjūčio 12 d. 11:54
Palangos meras Šarūnas Vaitkus nedeklaravo savo ryšių su Palangoje apžvalgos ratą valdančia bendrove „Rota fortuna“, kurios viena iš akcininkių – jo žmona, praneša LRT.lt.
Daugiau nuotraukų (3)
Portalo duomenimis, ryšio su įmone nedeklaravo ir Seimo narys Mindaugas Skritulskas, kurio žmona taip pat yra bendrovės akcininkė.
Kaip nurodo LRT.lt, Vilmai Vaitkuvienei ir Ramunei Skritulskienei priklauso po 25 proc. įmonės akcijų.
Viešai prieinamais duomenimis, bendrovės „Rota fortuna“ pardavimų pajamos praėjusiais metais siekė kiek per 1,4 mln. eurų. Pelno įmonė neuždirbo – deklaruojama, kad patirta per 90 tūkst. eurų nuostolių, praneša portalas.
Remiantis Lietuvoje galiojančiomis tvarkomis, valstybės politikai yra vieni tų asmenų, kurie privalo teikti metines gyventojo (šeimos) turto deklaracijas bei deklaruoti privačius interesus. Turtą deklaruoti turi ir šių asmenų sutuoktiniai.
Kaip galima suprasti iš paties Š. Vaitkaus, informacija į deklaracijas nepateko ne per klaidą, o nebuvo įtraukta sąmoningai. Meras aiškina, kad tokios prievolės jam nebuvo.
„Remiantis mūsų šalyje galiojančiais teisės aktais, neprivalėjau deklaruoti, jog mano sutuoktinė V. Vaitkuvienė įsigijo jūsų minimos įmonės akcijų“, – LRT.lt raštu pateiktuose atsakymuose dėstė Š. Vaitkus.
Nors tiek Palangos mero žmona V. Vaitkuvienė, tiek pats meras tvirtina informacijos apie akcijas deklaruoti neprivalėję, tačiau Š. Vaitkus paaiškino deklaracijas netrukus po LRT.lt kreipimosi papildęs, nes esą neturi ko slėpti.
Informacijos, kad jo žmona yra bendrovės „Rota fortuna“ akcininkė, nematyti ir Seimo nario M. Skritulsko privačių interesų deklaracijoje, kuri paskutinįkart buvo pateikta 2021 m.
Išgirsti paties M. Skritulsko argumentų dėl interesų deklaravimo LRT.lt nepavyko – su Seimo nariu jam suteiktu tarnybiniu telefonu susisiekti nepavyksta, ragelio nekelia ir jo padėjėjai.
Šarūnas VaitkusPalangaMeras
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.