Smarki audra sutrikdė Lietuvos oro uostų veiklą: keliautojai įspėjami dėl atšauktų skrydžių Traukiniai vėluoja mažiausiai valandą

2024 m. liepos 29 d. 09:52
Papildyta
Nuo sekmadienio šalį talžanti audra paveikė ir Lietuvos oro uostų veiklą. Aiškėja, jog kai kurie Kauno ir Vilniaus oro uoste nusileisti turėję lėktuvai pirmadienį čia taip ir nenutūpė, keliautojai įspėjami ir dėl kitų galimų nesklandumų.
Daugiau nuotraukų (1)
Vilniaus oro uoste dėl blogų oro sąlygų pirmadienį buvo atšaukti du skrydžiai – pasak Lietuvos oro uostų (LTOU) atstovo žiniasklaidai Tado Vasiliausko, šiame oro uoste nenutūpė lėktuvai iš Rygos ir iš Stambulo.
„Mūsų žiniomis, šiuo metu dar du orlaiviai yra nukreipti į atsarginius oro uostus – skrydis iš Korfu ir Helsinkio“, – lrytas.lt sakė T.Vasiliauskas.
Priduriama, jog tai gali turėti įtakos ir iš Vilniaus oro uosto pakilti planuojantiems orlaiviams. Apsilankius Vilniaus oro uosto internetiniame tinklalapyje matyti, jog atšauktas į Latvijos sostinę Rygą suplanuotas išvykstamasis reisas, o kai kurie lėktuvai pakilo apie 20 minučių vėliau, nei planuota. O štai į Amsterdamą keleivius skraidinantis lėktuvas pakilti vėlavo kiek daugiau nei valandą. Vis tik, anot LTOU atstovo žiniasklaidai, tai galėjo įvykti dėl įvairių priežasčių.
Kauno oro uoste nusileisti turėjusiems orlaiviams dėl audros taip pat teko keisti kryptį.
„Du reisai buvo nukreipti į atsarginius oro uostus – dėl stipraus šoninio vėjo lėktuvai iš Neapolio ir Liutono oro uostų leidosi Lenkijos oro uostuose“, – pridūrė T.Vasiliauskas.
Tuo metu Palangos oro uoste indikacijų apie atšauktus ar pavėlintus skrydžius, pasak LTOU atstovo žiniasklaidai, kol kas nėra.
„Pagrindinė rekomendacija keleiviams šiuo metu yra kreiptis tiesiai į oro bendrovę, iš kurios buvo pirkti bilietai“, – keleiviams, kurių kelionių planus sujaukė sudėtingos oro sąlygos, patarė T.Vasiliauskas.
Dėl šalį siaubiančios audros su nesklandumais gali tekti susidurti ne tik lėktuvu, bet ir kitomis transporto priemonėmis vykti turėjusiems keleiviams. Štai Smiltynės perkėlos internetiniame puslapyje nurodoma, jog dėl blogų oro sąlygų, keltų reisai Senojoje perkėloje laikinai nevykdomi. Naujoji perkėla dirba įprastai.

Traukiniai vėluoja mažiausiai valandą
Lietuvoje siaučianti audra ir jos padariniai turi įtakos ir LTG grupės veiklai – dėl užvirtusių ant bėgių medžių ir elektros tiekimo sutrikimų keleiviniai traukiniai vėluoja mažiausiai valandą.
Visoje Lietuvoje ant bėgių užvirtę medžiai, Latvijoje netoli Rygos traukinių eismas dėl atstatymo darbų, susijusių su audra, sustabdytas, todėl nuo Jelgavos iki Rygos traukinio keleiviams šįryt buvo užsakyti autobusai.
Lietuvoje labiausiai pažeisti maršrutai: Vilnius–Turmantas, Vilnius–Kaunas, Šiauliai–Ryga. Šiuose Vilnius–Klaipėda, Mažeikiai–Panevėžys, Vilnius–Varėna ruožuose traukiniai gali vėluoti apie valandą. Informaciją atnaujinama interneto svetainėje https://ltglink.lt/, tiksli informacija teikiama konkrečių maršrutų keleiviams.
Iki pirmadienio, liepos 29 d., 11 val. buvo paveikta apie 30 traukinių.
Elektros tiekimas nutrūkęs Kenos, Šeštokų ir Radviliškio terminaluose, taip pat ruožuose nuo Radviliškio iki Mažeikių ir Joniškio link, ruože Naujoji Vilnia–Turmantas užfiksuota nuvirtusių medžių. Lietuvoj yra virš 60 brigadų, kurios joms priskirtuose regionuose operatyviai šalina sutrikimų priežastis. Šiuo metu pagrindiniuose geležinkelių tinklo keliuose ant bėgių esančios kliūtys pašalintos, tačiau suplanuoti krovinių pervežimai gali vėluoti iki 24 val., pašalinus kliūtis pirmiausia suteikiant galimybę judėti keleiviniams traukiniams.
Dėl itin didelio vėjo iki dienos pabaigos bus apribotas ir intermodalinių terminalų darbas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.