ESO: per birželį prie tinklo prijungta daugiau nei 3 tūkst. gaminančių vartotojų

Birželio mėnesį „Energijos skirstymo operatorius“ (ESO) prie tinklo prijungė daugiau nei 3 tūkst. gaminančių vartotojų. Didžioji jų dalis – beveik 2,2 tūkst. vartotojų – saulės elektrines įsirengė tame pačiame ar gretimame sklype esančio ant pastato stogo, o 910 gyventojų tapo nutolusių saulės parkų klientais. Kaip skelbiama, iš viso per birželį gaminantys vartotojai į tinklą patiekė 152 GWh elektros energijos.

Birželį ESO prie tinklo prijungė daugiau nei 3 tūkst. gaminančių vartotojų.<br>T.Bauro nuotr.
Birželį ESO prie tinklo prijungė daugiau nei 3 tūkst. gaminančių vartotojų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 24, 2024, 3:20 PM

ESO duomenimis, per birželį pajungtų naujų gaminančių vartotojų leistinoji generuoti galia siekia 29,6 MW (megavatus), o per metus toks kiekis vartotojų galės pagaminti apie 30 GWh (gigavatvalandžių) elektros energijos. Per vieną birželio savaitę vidutiniškai į tinklą buvo pajungiama apie 600 naujų gaminančių vartotojų.

„Dar balandžio mėnesį į tinklą buvo pajungtas 100 tūkstantasis gaminantis vartotojas, o šiuo metu jų skaičius siekia beveik 109 tūkst. Tai reiškia, jog šis modelis turi potencialo, yra populiarus, juolab, kad gyventojai vis dar gali pasinaudoti APVA (Aplinkos projektų valdymo agentūra – ELTA) siūloma parama saulės elektrinėms“, – sako ESO Paslaugų vystymo vadovas Lukas Čibiras.

Per birželio mėnesį visi gaminantys vartotojai į ESO tinklą patiekė 152 GWh elektros energijos – iš jų 99 GWh pagamino tame pačiame ar gretimame sklype įrengtos elektrinės, o 53 GWh – nutolusios elektrinės.

ESO teigia per birželio mėnesį sulaukęs beveik 4,4 tūkst. paraiškų iš klientų, kurie ketina tapti gaminančiais vartotojais, dalis paraiškų dar yra vertinamos.

Norėdami komentuoti turite prisijungti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.