Juda reikalai „Vičiūnų“ grupei priklausančios įmonės tyrime – keturiems asmenims pareikšti įtarimai

2024 m. liepos 23 d. 15:37
Teisėsaugai atliekant tyrimą dėl galimų tarptautinių sankcijų pažeidimų, kuriame minima įmonė „Plungės kooperatinė prekyba“, įtarimai pareikšti keturiems fiziniams asmenims. Tai naujienų agentūrai „Elta“ patvirtino Generalinės prokuratūros atstovė Viktorija Jonuitė.
Daugiau nuotraukų (1)
„Tyrimas tęsiamas ir jo metu atliekama dokumentų analizė ir kiti būtini ikiteisminio tyrimo veiksmai“, – nurodė prokuratūros atstovė.
Įmonės „Plungės kooperatinė prekyba“ savo 2023 m. veiklos ataskaitoje mini, kad įtarimai pareikšti bendrovės darbuotojams, tačiau prokuratūra to nepatvirtino.
„Detalesnė informacija šiuo metu neteiktina, siekiant nepakenkti tyrimo eigai“, – teigė prokuratūros atstovė V.Jonuitė.
Primename, kad pasirodžius informacijai, jog „Vičiūnų“ grupės iš dalies valdoma įmonė galimai į Rusiją vežė sankcionuotas ir kare pritaikomas prekes, prokuratūra balandį pranešė, kad pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl tarptautinių sankcijų pažeidimo.
Šį tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai. Tyrimą atlieka Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai.
Taip pat anksčiau pranešta, kad Klaipėdos apygardos prokuratūra Muitinės kriminalinės tarnybos teritorinio skyriaus pareigūnams pavedė atlikti tyrimą dėl galimo „Vičiūnų“ grupės įmonės „Plungės kooperatinė prekyba“ tarptautinių sankcijų pažeidimo.
Balandį naujienų portalas „lrt.lt“ publikavo tyrimą, kuriuo atskleidė, jog „Vičiūnų“ grupei priklausanti „Plungės kooperatinė prekyba“ į Sovetską bent 11 kartų vežė į sankcijas įtrauktas prekes.
Pranešama, kad iš Lietuvos į Kaliningradą buvo gabenamos aukšto prioriteto kovos lauko prekėms priskiriami gaminiai bei technologijos.
„Vičiūnai“ pripažino, kad tokias prekes į Rusiją vežė, tačiau teigia, kad apie sankcijas nežinojo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.